Koe uusi yle.fi

Suora

  • Jalkapalloa: Naisten MM-karsinta ISR - FIN
  • Jalkapallon naisten MM-karsinta: ISR - FIN
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

60 puhelua kahdessa päivässä – Ketterän sarjanousu houkuttelee pelaajia

Kuukauden päivät Imatran Ketterän päävalmentajana toiminut Maso Lehtonen ehti tuskin aloittaa, kun joukkue nousi Suomi-sarjasta Mestikseen.

Mestis
Valmentaja Maso Lehtonen
Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen on sarjanoususta vähintään yhtä innoissaan kuin edustusjoukkueen nuoret pelaajatkin.Kare Lehtonen/Yle

Päävalmentaja Maso Lehtonen vetää lihaskuntotreeniä Imatran jäähallilla. Perjantaiaamun vapaaehtoisiin harjoituksiin osallistuu muutama pelaaja. Suurin osa porukasta on töissä, sillä ammattilaisia ei Ketterässä ole.

Imatran Ketterän tällä viikolla varmistunut nousu Suomi-sarjasta Mestikseen merkitsee lisää harjoituksia ja tuo kaukaloon aiempaa hankalampia vastustajia.

– Minulla on valmennettavana nuori ja urheilullinen joukkue. Se on tähänkin asti harjoitellut hyvin. Intoa löytyy ja oikeanlaista asennetta, sanoo päävalmentaja Maso Lehtonen.

Tulijoita olisi, hankintoja harkitaan

Uusi valmentaja ehti juuri asettua Imatralle, kun joukkueen nousu jääkiekon Suomi-sarjasta Mestikseen varmistui. Ketterälle tarjottiin konkurssiin menneeltä Kajaanin Hokilta jäänyttä Mestis-paikkaa, ja kun kaikki edellytykset olivat kunnossa, paikka otettiin ilomielin vastaan.

Nyt Lehtosen ja Ketterän johtoryhmäläisten puhelimet soivat yhtenään, kun pelaajat ja heidän edustajansa kyselevät paikkoja Ketterän edustusjoukkueessa.

– Joukkueen runko on kasassa. Yksittäisiä lisäyksiä tullaan vielä tekemään, mutta niiden kanssa ei ole hätää. Harkitaan, jos sopiva kaveri sattuu kohdalle, sanoo Lehtonen.

Valmentaja haluaa tarjota oman joukkueen nuorille pelaajille mahdollisuuksia kasvaa nykyistä isompiin rooleihin.

– Mahdollisesti tarvitsemme omaan päähän pikkuisen levennystä, että saadaan sinne lisää kokoa ja ilkeyttä, sanoo Lehtonen.

"Kävi syntisellä onni tässä hommassa"

Ennen Ketterää Maso Lehtonen valmensi Vierumäellä nuorten Mestiksessä pelaavia A-junioreja ja opetti Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

Taikurin viittaa Lehtosen harteille on turha sovitella, vaikka Ketterä nousikin ylempään sarjaan vain kuukausi hänen pestinsä alkamisen jälkeen.

– Vähän kävi onni kerrankin syntisellä tässä hommassa, kun pääsin paikalle. Iso kiitos kuuluu ilman muuta aikaisemmille johto- ja valmennusryhmille. Täällä on tehty hyvää työtä, kehaisee Lehtonen.

Suosittelemme

Tuoreimmat