Clevelandissa luotetaan "Kuninkaaseen" – ottaako Cavaliers avausvoittonsa NBA-finaaleissa?

Golden State Warriors otti voiton finaalisarjan avausosasta. Loppuottelut jatkuvat sunnuntaiyönä San Franciscossa.

urheilu
LeBron James
LeBron James ja Cleveland Cavaliers harjoittelivat lauantaina San Franciscossa.AOP

Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers jatkavat koripallon NBA:n finaalisarjaa sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Warriors otti avausosasta voiton kotikentällään ja myös toinen osaottelu pelataan San Franciscossa.

Hallitseva mestari Cleveland on tiukassa paikassa. Omiin kotiotteluihin Ohioon olisi mukava matkata edes yksi voitto taskussa, mutta Golden Staten tähtisikermä on vaikea murtaa – eritoten vieraissa, vastapuolen kotiyleisön huutomyrskyn pauhatessa taustalla.

Clevelandissa katseet kohdistuvatkin jälleen kerran joukkueen ykköstähteen ja maailman parhaana pelaajana pidettyyn LeBron Jamesiin. 32-vuotias "Kuningas" James on voittanut vähintään yhden vierasottelun 29:ssä peräkkäisessä NBA:n playoff-sarjassa, joten sunnuntaina haussa on 30:s.

- Hän on mahtava pelaaja, Cleveland-valmentaja Tyronn Lue totesi toimittajille toisen osaottelun alla.

- Jos haluaa voittaa mestaruuden, on osattava voittaa myös vieraissa. Me ymmärrämme sen. Golden Statella on ollut kotietu kolmena viime vuotena, joten tiedämme urakan olevan vaikea.

Golden State ja Cleveland kohtaavat kolmatta vuotta peräkkäin NBA:n loppuotteluissa. Edellisvuonna juhli Warriors ja viime vuonna ensi kertaa Cavaliers. Punapaidat nousivat Jamesin hartioilla historiallisesti 1-3-tappiotilanteesta mestaruuteen.

Viime kuussa James ohitti itsensä Michael Jordanin kaikkien aikojen pudotuspelien pistemiehenä. Käynnissä oleva finaalisarja on laiturin uran kahdeksas – ja seitsemäs putkeen.

- Se kertoo hänestä pelaajana. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista, kehui Golden Staten päävalmentajana sijaistava Mike Brown. Brown valmensi Jamesia Clevelandissa vuosina 2005-2010.

- Hänellä on kyky johtaa joukkuetta vaikeissa tilanteissa ja pahoissa paikoissa. Ja hän on tehnyt niin jo monia vuosia. Sitä on kunnioitettava.

Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers kohtaavat NBA-finaalien toisessa osaottelussa sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Lähteet: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat