Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kotimaan yleisurheilukesälle vaisu startti: ”Tällaisiin asioihin ei harjoitustilanteessa päästä”

Koleassa säässä käydyissä Karjaan Tähtikisoissa ei vielä nähty huipputuloksia. Yle Urheilun asiantuntijan Jarkko Finnin mukaan kisat olivat kauden alulle tyypilliset.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri.
Nooralotta Neziri ei päässyt vielä kellottamaan aikaa Karjaalla.Lehtikuva

Kotimainen yleisurheilukausi lähti kunnolla käyntiin viikonloppuna, kun Karjaalla käytiin sunnuntaina Tähtikisat. Tulostaso jäi kuitenkin vielä päällisin puolin koleassa kelissä vaisuksi. Kovia huipputuloksia ei vielä nähty, vaikkakin kotimaan kärkituloksia tehtiin yhdeksän kappaletta. Nooralotta Nezirin kauden avaus pika-aidoissa jäi torsoksi, kun hän kaatui aitaan kesken juoksun.

– Tämä oli tyypillinen kesäkuun alun kisa. Suoritukset vaihtelevat kisan sisällä aika paljon. Tulee lapsuksia, mutta tulee myös samaan kisaan tosi hyviäkin suorituksia, Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni kommentoi yleisesti Karjaan kisoja.

– Hyviä kamppailuita oli kuitenkin. Kun kelit paranevat ja kisat kovenevat, niin uskon, että nämä kisat ovat tarpeellisia urheilijoille.

Moni urheilija puhuikin suorituksensa jälkeen Karjaalla siitä, kuinka tärkeää on päästä kisarytmiin heti ja saada alkujännitys pois mielestä. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkönä toimiva Finni toki muistuttaa, että se ei ole aina niin helppoa.

– Siinä on aina haastetta, kun juoksijalle tulee viereen vaikka aituri. Harjoituksissa juostaan usein yksikseen. Joku saattaa kolhia, joku kaatua. Tällaisiin asioihin ei harjoitustilanteessa päästä, Finni toteaa.

Finnin mukaan alkukaudesta tuloskunnon löytäminen ei silti itsessään ole vaikeaa.

– Joka kisalle on hyvä asettaa tekemiseen tavoitteita, esimerkiksi tekniikoihin ja taktiikoihin. Se vie vähän sitä jännitystä, kun keskittyy tekemiseen, eikä tulokseen, Finni sanoo.

Lue myös:

Video: Neziri kaatui pahannäköisesti kauden avausjuoksussaan – "Löin pääni aika kovaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat