13-vuotias suomalaiskeskikenttätaituri Bayern Münchenin vieraana - "Pelikäsitystäni kiiteltiin"

HJK oli mukana järjestämässä 13-vuotiaan (s. 2003) Leo Wallan legendaariseen Bayern Münchenin harjoituskeskukseen Säbener Strasselle.

Leo Walla, 13-v. Kuva: HJK:n kuvaa

Keskikenttäpelaaja harjoitteli FC Bayern Münchenin Akatemiajoukkueessa neljä päivää ja sai läksiäislahjaksi kutsun tulla uudestaan.

Wallan mukana Saksassa matkusti HJK Akatemian ja Klubi 04:n valmennuspäällikkö Juho Rantala.

– Leo esiintyi erittäin mallikkaasti ja Bayern Münchenin valmentajat olivat tyytyväisiä näkemäänsä. He pitivät Leon tavasta pelata, sillä Leo oli teknisiltä taidoiltaan ja pelikäsitykseltään myös Bayernin parhaimmistoa.

HJK:lla on hyvät kansainväliset kontaktit tätä nykyä ja seura tekee yhteistyötä usean huippuakatemian kanssa.

”Pelikäsitystäni kiiteltiin”

Walta itse suhtautui visiittiinsä superseurassa kylmäpäisesti.

– Kokemus oli hieno, tilat ja harjoituspaikat upeat. Treeneissä oli kova tempo ja pelasimme paljon, mutta ei se eronnut paljoa omasta arjestani HJK:ssa. Pärjäsin keskusteluissa englannin kielellä ja treeneissä näytettiin, mitä tehdä, jos en aina ymmärtänyt.

9-vuotiaasta HJK:ta edustanut Walta pelaa ja harjoittelee pääasiassa 2002-ikäluokan mukana. Klubissa hän on tottunut matkustamaan ja pelaamaan kovissa kansainvälisissä tapahtumissa.

– Valmentajat kehuivat tekniikkaani loistavaksi, pelikäsitystäni kiiteltiin ja nopeuteni oli heidän mukaansa hyvä.

Wallan tavoite on ollut jo varhain kirkas. Hän haluaa ammattilaiseksi kansainvälisille kentille.

Bayern München haluaa pysyä lähivuosina tiiviisti yhteydessä Waltaan ja HJK:hon. Seura toivoo Wallan käyvän luonaan harjoittelemassa ainakin kerran kaudessa. Kansainväliset pelaajasiirrot edellyttävät Euroopan Unionissa pelaajalta 16-vuoden ikää.

Lähde: HJK:n tiedote