Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini

Vähävaraisten kiekkojuniorien tuki jatkuu - hakemusten määrä lisääntyi rajusti

Hakemusten kasvanut määrä osoittaa, että tarve taloudelliselle tuelle on suuri.

jääkiekko
Jääkiekko
Yle

Vähävaraisille kiekkojunioreille vuosi sitten osoitetun vuosittain toistuvan miljoonalahjoituksen toinen tukikierros on saatu päätökseen. Huhtikuussa haettavana ollutta D-B -junioreille suunnattua tukea harrastamisen kustannuksiin myönnetään tänä vuonna 933 hakijalle. Yhteensä tukea maksetaan 942 550 euroa.

Kaikkiaan tukihakemuksia kertyi 1 210 kappaletta 130 seurasta, uusia hakijoita oli yhteensä 681. Vuotta aikaisemmin, ensimmäisen D-B -junioreille suunnatun tukihaun yhteydessä, tukea haki 829 junioria ja sitä maksettiin 606 350 euroa. Hakemusten kasvanut määrä osoittaa, että tarve taloudelliselle tuelle on suuri.

Jääkiekkoliiton saaman lahjoituksen myötä tukea voidaan jakaa keväisin miljoonan euron edestä. Tukisummat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 650, C-junioreiden 1 000 ja B-junioreiden 1 400 euroa.

Kriteereinä tukien saamiselle on lahjoituksen antajan toimesta asetettu perheen taloudellisen tilanteen ohella mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Lähteet: SJL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat