Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Ykköspaikka katkolla ja käsittämätön yhteensattuma – naisten tennisfinaali suorana Yle Areenassa

Simona Halep ja Jelena Ostapenko kohtaavat Ranskan avointen naisten finaalissa. Suora lähetys Yle Areenassa alkoi kello 16.

tennis
Simona Halep

Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten finaalissa lauantaina nähdään mielenkiintoinen taistelu kahden erilaisen pelityylin ja lähes kahden eri sukupolven välillä.

Torstaina 20 vuotta täyttänyt sijoittamaton latvialainen Jelena Ostapenko edustaa nuoruutta. Romanialainen Simona Halep on hänkin vasta 25-vuotias, mutta on kuulunut naistenniksen kärkipelaajiin jo usean vuoden ajan.

Pelityylillisesti Ostapenko on todella aggressiivinen ja hyökkäävä. Nuori latvialainen ei tee kompromisseja, vaan lyö koko ajan todella kovaa. Tällainen pelityyli tuottaa paljon läpilyöntejä, mutta myös paljon virheitä. Tässä turnauksessa läpilyönnit ja virheet ovat pysyneet hyvässä suhteessa ja voittoja on tullut.

Halep pelaa puolustavampaa peliä ja on erittäin hyvä liikkuja. Hyökkäysvoimaa löytyy kuitenkin häneltäkin.

Halep hakee lauantaina ensimmäistä Grand Slam -turnausvoittoaan. Hän oli finaalissa Pariisissa kolme vuotta sitten, jolloin hävisi tiukan ottelun Maria Sharapovalle. Lisämotivaationa Halepilla on maailmanlistan ykköspaikka, jonka hän nappaa voittamalla finaalin.

Maailmanlistalla sijalla 47 oleva Ostapenko on kaatanut upean turnauksensa aikana olympiavoittaja Monica Puigin, Grand Slam -voittaja Samantha Stosurin sekä entisen maailmanlistan ykkösen Caroline Wozniackin.

Ostapenko ei ole voittanut yhtään turnausta WTA-kiertueella. On hyvin harvinaista, että pelaaja voittaa ensimmäisen turnauksensa Grand Slam -tasolla. Edellinen pelaaja, jonka ensimmäinen turnausvoitto tuli Ranskan avoimissa oli Gustavo Kuerten. Uskomaton yhteensattuma on se, että Kuertenin ensimmäinen mestaruus Ranskan avoimissa tuli 8. kesäkuuta 1997 - samana päivänä kun Ostapenko syntyi!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat