Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe
  • Ysäriä ja rillausta

Oulussa on tultu alkukausi toimeen ilman lautaskammosta kärsivää ykköslukkaria: "Oli pakko viheltää peli poikki"

Hannu Huuskonen on ollut Lipon kokoonpanosta sivussa lautaskammon takia. Pelinjohtaja Markku Hylkilän mukaan lukkarin paluu lautaselle kuitenkin häämöttää jo.

pesäpallo
Oulun Lipon lukkari Hannu Huuskonen.
Hannu Huuskonen on ollut viikkoja sivussa Oulun Lipon syöttölautaselta.Ville Honkonen

Oulun Lipon alkukausi ei miesten Superpesiksessä ole ollut menestys. Joukkue on häntäpäässä sijalla 10, ja yksi pääsyy tähän on kauden kynnyksellä tehdyt kokoonpanomuutokset.

Pelaajaruljanssiin oli kuitenkin pakko ryhtyä, kun kokeneen ykköslukkarin Hannu Huuskosen syötöt alkoivat karkailla lautaselta. Kaikki alkoi harjoitusottelussa Raahessa.

- Siellä sen syötön kanssa alkoi tulla probleemaa. Tuli useampi vapaataival. Jatkettiin Kouvolaan sarja-avaukseen, ja myös siellä tuli vapailla muutama juoksu. Sitten oli pakko viheltää peli poikki, Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä muistelee Yle Urheilulle.

Yhdeksän vuotta Superpesiksessä pelanneelle Huuskoselle oli iskenyt lautaskammo. Lukkari siirrettiin oitis sivuun pelaavasta kokoonpanosta, ja sitten alkoi viikkoja kestänyt "kuntoutus".

- Hän on nyt ollut tauolla lukkarin hommista pelien osalta siitä saakka. Viikko vierähti ensin, että Hannu otti täysin happea pesäpallosta, ja sen jälkeen aloitti vasta sitten taas lukkaroinnin ja harjoittelun, Hylkilä kertoo.

- Nyt Hannu on jo pari viikkoa harjoitellut tässä joukkueen mukana. Päivä kerrallaan mennään: sunnuntaina on peli, ja ennen sitä katsotaan, kuka syöttää. Mutta kyllä tässä aika lähellä saatetaan olla sitä, että Hannu esiintyy taas pelissä.

Yle Urheilu haastatteli pelinjohtaja Hylkilää perjantaina. Sunnuntaina Lippo pelaa kotikentällään Sotkamon Jymyä vastaan.

Huuskosta ei kentällä nähdä, koska Lukkarin tehtävää hoitaa aiempien pelien lailla jokerin paikalta lautaselle siirretty Matti Korhonen.

Superpesiksen 2. välieräottelu Joensuun Maila vs Vimpelin Veto vuonna 2015. Hannu Huuskonen syöttää ja Sami Joukainen lyö.
Hannu Huuskonen syöttää ja Joensuun Sami Joukainen lyö välieräottelussa 2015.AOP

Tavoitteena paluu syöttölautaselle

Huuskosen poissaololla on valtaisa merkitys Lipon peliin. Matti Korhonen astui lukkarin saappaisiin, mikä sekoitti puolestaan jokeri- ja ulkopeliä. Tutut pelikuviot ja -suunnitelmat on pitänyt pistää uusiksi.

Huuskosen "oireiluun" osataan Oulussa silti suhtautua vaivan vaatimalla ammattimaisella otteella. Stressitön ja rauhaisa toipumisympäristö on tärkeä tekijä pääkopassa kytevän solmun aukaisemisessa.

- Meillä on valmennustiimissä Salmelan Seppo ja Haipuksen Santeri, jotka ovat molemmat entisiä lukkareita. Heillä on omia kokemuksia ja näkemyksiä asiaan, Hylkilä kertoo Yle Urheilulle.

- Mutta tärkeintä on, että urheilija itse löytäisi eri lähestymiskulmaa koko asiaan. Ollaan myös mietitty pieniä teknisiä vinkkejä, että millä siihen syöttöön voisi hakea esimerkiksi pientä helpotusta.

Hylkilän mukaan Huuskonen itse on ollut lautaskammoonsa tietysti harmissaan. Pelaajan suhtautuminen lajiin ja lukkarointiin on onneksi kuitenkin pysynyt positiivisena – taustalla on vahva halu ratkaista ongelma ja jatkaa syöttämistä korkeimmalla tasolla.

- Varsinkin kun oli niin hieno harjoitustalvikin takana. Mies oli lähellä ehkä elämänsä parasta kuntoa, ja sitten yllättäen tuleekin tällainen, Hylkilä kertaa.

- Mutta on ollut ilo nähdä Hannua treeneissä ja katsoa, että millä fiiliksellä hän on siellä taas hommia tehnyt. Hän ei ole jäänyt tuleen makaamaan, vaan on pyrkinyt vahvasti eteenpäin. Sellainen ajatus on itselläkin, että lukkarin hommiin tällä kaudella vielä palataan.

Lue myös:

Mystinen ammattitauti sai tähtipelaajan mielen umpisolmuun – "Yksi kovimmista suomalaisista urheilijatarinoista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat