Ruotsin ihmevoitto sekoitti koko maan - Den glider in sai uudet sanat

Ruotsin onnekasta Ranska-voittoa jalkapallon MM-karsinnoissa juhlitaan riehakkaasti maan lehdistössä.

Ruotsin jalkapallomaajoukkue juhlii Ranska-voittoa. Kuva: Lehtikuva

Ruotsi nousi A-karsintalohkon kärkeen, kun Ranskan maalivahti Hugo Lloris lahjoitti sille 2-1-voiton.

- Se lentää maaliin. Se leeeentääää maaliin. Se on siinä, hyvät ihmiset. Tältä näyttää, kun tehdään ruotsalaista urheiluhistoriaa, Dagens Nyheterin Johan Esk runoili vanhaa ruotsalaista den glider in -jääkiekkoselostusta mukaillen.

Lloris nousi kauas maaliltaan, kun lisäaikaa oli jäljellä vain 15 sekuntia. Hän syötti pallon keskialueella, ja Ruotsin Ola Toivonen pääsi ampumaan pallon keskiympyrästä Ranskan tyhjään maaliin.

Ruotsi ensimmäisen maalin teki Jimmy Durmaz pelin 43. minuutilla. Ruotsi johtaa nyt A-lohkoa tasapistein Ranskan kanssa.

Ruotsi sai kotiottelussaan lahjamaalin, mutta DN:n Eskin mielestä se ei ollut mikään vahinko.

- Se ei ollut ihme vaan myös tulos kovasta työnteosta. Jos vaihtopelaaja Sebastian Larsson ei olisi ahdistellut hurjalla kiihdytyksellään Llorista, Toivonen ei olisi koskaan saanut palloa. Ilman Larssonin nousua Toivonen olisi jäänyt ilman tätä klassikkomaalia.

Rajatonta suitsutusta

Myös Svenska Dagbladetin Anders Lindblad kuuli historian havinaa Tukholman pelissä.

- Sankariteko, herranjumala, Lindblad kirjoitti.

- Neljä ja puoli vuotta sitten Zlatan Ibrahimovic teki Friends-areenalla Englantia vastaan vuosisadan maalin, mutta mikään maali ei ole ollut Toivosen viimeisen minuutin osumaa tärkeämpi.

Myös Aftonbladetin Erik Niva kirjoitti "ruotsalaisesta klassikosta". Hänen mielestään maalista tuli Ruotsin jalkapallomaajoukkueen "käyntikortti" ja "tunnussävel".

Expressenin Noa Bachner kirjoitti "Ruotsin jalkapallohistorian ratkaisevasta silmänräpäyksestä".

- Jos maajoukkueen peli Stade de Francella viime marraskuussa oli maajoukkueen uudelleen syntyminen, tämä on sen päivitys 2.0.

**Lue myös: **