Suora

  • Dota 2: The International

Poikkeuksellinen saavutus sai nuoren tennissensaation hämilleen: "En voi uskoa tätä"

Jelena Ostapenko voitti uransa ensimmäisen Grand Slam -turnausvoiton vain 20-vuotiaana.

tennis
Jelena Ostapenko Ranskan avoimien voiton ratkettua.
AOP

Latvian Jelena Ostapenko teki jotain poikkeuksellista Ranskan avoimissa. Pelkkä finaalipaikka oli uskomaton suoritus, mutta voitto on jo jotain sellaista, mitä tenniksen ystävien ja Ostapenkon itsensä on vaikea sanoin kuvailla.

Ostapenko voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen kaksinpelin loppuottelussa Simona Halepin 4–6, 6–4. 6–3. Hänestä tuli ensimmäinen sijoittamaton pelaaja, joka on voittanut turnauksen sitten vuoden 1933.

– En voi uskoa olevani Ranskan avointen mestari vain 20-vuotiaana. Ei ole sanoja, tämä on vain mahtavaa. Lapsena unelmani oli voittaa Roland Garrosissa, Ostapenko sanoi AFP:n mukaan.

Voitto ei tullut helpolla. Ostapenko hävisi ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä 0–3-tappiolla. Siinä vaiheessa tuskin kukaan uskoi nuoren latvialaisen nousuun. Paitsi tietysti Ostapenko itse.

– Yritin pysyä aggressiivisena ja kaikki kääntyi minun hyväkseni. Taistelin joka pisteestä, Ostapenko sanoi.

– Haluaisin onnitella Simonaa. Sinä pelasit loistavasti ja sinulla oli mahtava viikko. Toivon, että pelaat vielä monessa finaalissa ja voitat sen.

"Se", johon Ostapenko viittaa on Grand Slam -turnausvoitto. Titteli, jonka latvialainen saavutti vain parin WTA-kiertueella vietetyn vuoden jälkeen.

– Mikä peloton suoritus Jelena Ostapenkolta, Stan Wawrinkan valmentaja Magnus Norman hehkutti Twitterissä.

Halepin toinen finaalipettymys

Romanialainen Halep, 25, on kuulunut naisten parhaisiin pelaajiin jo muutaman vuoden ajan. Ranskan avoimien finaalissa hän oli ensi kerran vuonna 2014. Sen jälkeen hänet on nähty myös Wimbledonin ja US Openin välierissä. Grand Slam -turnausvoitto Halepilta vielä puuttuu.

– Nämä tuntevat tekevät vatsani kipeäksi, mutta toivottavasti voitan tämän turnauksen tulevaisuudessa, Halep sanoi.

– Haluan onnitella Jelenaa. Nauti voitosta, ole iloinen ja jatka samaan malliin.

Seuraavaksi tennistähdet siirtyvät massakentiltä nurmelle. Grand Slam -pokaaleista taistellaan jälleen heinäkuussa Wimbledonin tennisturnauksessa.

Sitä ennen edessä on vielä Ranskan avointen miesten kaksinpelin loppuottelu, joka pelataan sunnuntaina. Finaalissa kohtaavat Rafael Nadal ja Stan Wawrinka.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat