Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Bolt kilpaili viimeistä kertaa Jamaikalla - "Legenda poistuu näyttämöltä tyylillä"

Usain Bolt on kertonut, että hänen uransa päättyy Lontoon MM-kisoihin elokuussa. Lauantaina hän juoksi uransa viimeisen kilpailun Jamaikalla.

urheilu
Usain Bolt
Usain Bolt. (Arkistokuva)AOP

Pikajuoksulegenda Usain Boltin jäähyväiskiertue alkoi lauantaina Kingstonissa. Boltin viimeinen juoksu Jamaikalla oli nimetty "Legendan jäähyväisiksi", ja Bolt juoksi jäähyväissatasen voittoon tyylikkäästi ajalla 10,03.

Bolt jäi kauaksi maailmanennätysajastaan 9,58, eikä hänen aikansa ollut edes päivän paras, mutta se ei haitannut suosikilleen hurrannutta yleisöä.

- En varmaan koskaan ole ollut noin hermostunut ennen 100 metrin juoksua. Se oli varmaan yksi huonoimmista juoksuistani, Bolt kertoi kisan jälkeen.

- En odottanut mitään ihmeitä. Edellisen kerran kilpailin tammikuussa, kun juoksin 150 metriä Australiassa. Otin varovasti, jotta en loukkaantuisi. Halusin järjestää yleisölle show'n ja kiittää heitä vuosien kannustuksesta, Bolt jatkoi.

- Sanat eivät riitä. Jamaikalaiset ovat kannustaneet minua niistä nuorten kisoista tähän päivään sellaisella tavalla.

Kahdeksankertainen olympiavoittaja ja 11-kertainen maailmanmestari viimeisteli pyrähdyksen kunniakierroksella. Hän palasi sen jälkeen radalleen viisi ja suuteli maalilinjalla rataa hyvästiksi.

Kingstonin kansallisstadionin yleisö osallistui Boltin kilpailun jälkeiseen juhlintaan tanssien ja vuvuzela-torvia töräytellen. Näytös päättyi Boltin tutun poseerauksen jälkeen ilotulitukseen.

Bolt vahvisti torstaina järjestämässään tiedotustilaisuudessa, ettei hän enää tähtää pikajuoksussa maailmanennätyksiin. Hän on juossut ennätykset myös itseltään ulottumattomiin, joten kesän teema on fanien hyvästely mahdollisimman viihteellisesti.

Yleisö jää kaipaamaan lajin suurinta tähteä.

- Voi, kun Bolt voisi juosta vielä 40 vuotta. Häntä tulee ikävä, kisoihin Boltin synnyinseudulta tullut hedelmäkauppias Carlos Morgan kommentoi tilaisuutta.

Yleisö oli haikeana

Sharon Bailey vahvisti ystävänsä Shawn Dennisin kanssa, että hekin olivat saapuneet Kingstonin stadionille seuraamaan vain Boltia, vaikka tapahtumassa riitti myös muita lajin huippu-urheilijoita.

- Legenda poistuu näyttämöltä tyylillä, Bailey sanoi.

- Ei ole kuin yksi Bolt. Salama lyö samaan paikkaan vain kerran, Dennis säesti.

Kamhi Powell saapui stadionille, jotta hänen kahdeksanvuotias poikansa näkisi elävänä Boltin juoksun.

- Tämä oli viimeinen mahdollisuus siihen Jamaikalla. Ei tätä mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä, Powell totesi.

Bolt on kertonut, että hänen uransa päättyy Lontoon MM-kisoihin elokuussa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat