Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Nadalin täydellistä ylivoimaa - uskomaton kymmenes mestaruus Ranskan avoimissa!

Rafael Nadal oli täysin omaa luokkaansa Ranskan avoimissa. Finaalissa kaatui Stan Wawrinka 6-2, 6-3, 6-1.

tennis
Rafael Nadal.
AOP

Rafael Nadal kirjoitti täysin uuden luvun tennishistoriaan voittamalla Ranskan avoimen tennisturnauksen käsittämättömästi kymmenennen kerran. Nadal oli koko turnauksen ajan täysin ylivoimainen kaikissa otteluissaan ja sama tahti jatkui finaalissa. Espanjalainen kukisti Stan Wawrinkan tylyin numeroin 6-2, 6-3, 6-1. Kymmenennestä mestaruudesta on puhuttu jalkapalllosta tutulla termille La Decima.

Nadalin ottelutilasto Ranskan avoimista urallaan on hämmentävä: 79 voittoa, kaksi tappiota. Tappiot tulivat Robin Söderlingille neljännellä kierroksella vuonna 2009 ja Novak Djokovicille puolivälierissä vuonna 2015.

Kaikkiaan voitto oli Nadalille Grand Slam -turnauksissa 15:s, mutta ensimmäinen kolmeen vuoteen. Hän ohitti Grand Slam -voitoissa Pete Samprasin ja edellä on enää Roger Federer 18 mestaruudellaan. Nadal täytti turnauksen aikana 31 vuotta.

Wawrinka oli tätä ennen voittanut kaikki kolme pelaamaansa Grand Slam -finaalia. Nyt tuli ensimmäinen finaalitappio, mutta se tulikin sitten rumasti. 32-vuotias Wawrinka oli vanhin finalisti Ranskan avoimissa 44 vuoteen.

Wawrinkalla oli alla hurja neljän ja puolen tunnin välieräottelu Andy Murrayta vastaan. Nadal taas pelasi koko turnauksen läpi ylivoimaiseen tapaan. Hän ei ollut lähellekään hävitä yhtään erää ja pelejäkin hän hävisi turnauksessa vain 35. Vain Björn Borg on kerran pystynyt parempaan. Borg voitti Ranskan avoimet vuonna 1978 häviten vain 32 peliä.

Finaali pelattiin 28 asteen lämpötilassa. Wawrinka löi palloa tuttuun tapaansa kovaa ja pysyi vähän aikaa vauhdissa mukana, mutta avauserän 2-2 -tilanteen jälkeen Nadal meni menojaan. Nadalin lyöntimylly oli kerta kaikkiaan liian vahvaa muille tässä turnauksessa.

Nadal nousee maailmanlistalla neljänneltä sijalta toiseksi Andy Murrayn jälkeen ja Wawrinka kolmanneksi. Novak Djokovic putoaa neljänneksi.

Lue myös:

Kommentti: Rafael Nadal - täyden kympin massapelaaja

Vain Björn Borg on voittanut ylivoimaisemmin kuin Nadal: "Rafa, sinä olit liian hyvä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat