Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Kommentti: Rafael Nadal - täyden kympin massapelaaja

Rafael Nadalin kymmenes mestaruus Ranskan avoimissa on uskomaton saavutus, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Rafael Nadal on voittanut Ranskan avointen mestaruuden kymmenen kertaa. Espanjalainen on nostanut pokaalin Roland Garrosilla ilmaan vuosina 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 ja nyt 2017.
Lehtikuva

La Decima. Rafael Nadalin kymmenes mestaruus Ranskan avoimissa on uskomaton saavutus. Tenniksen avoimella aikakaudella lähimmäksi yhden Grand Slam -turnauksen voitoissa ovat päässeet Pete Sampras ja Roger Federer, joilla on seitsemän mestaruutta Wimbledonissa. Kymmenen on jotain aivan käsittämätöntä.

Nadal voitti jo aiemmin tänä keväänä kymmenennen kerran Monte Carlon ja Barcelonan turnaukset. Massakenttien hallitsijasta ei todellakaan ole epäselvyyttä. Nadal on taas parin vaikeamman vuoden jälkeen aivan hurjassa iskussa. Ranskan avoimissa hän hävisi vain 35 peliä eikä ollut lähelläkään hävitä yhtään erää koko turnauksessa.

Yhden ottelun hän hävisi massakaudella, kun Dominic Thiem oli parempi Roomassa. Nadal voitti kuitenkin itävaltalaisen kolme kertaa, viimeksi ylivoimaiseen tyyliin Roland Garrosin välierässä.

Grand Slam -turnausvoittoja espanjalaisella on nyt 15. Ranskan avoimista niistä on siis valtaosa, mutta pitää muistaa, että Nadal on voittanut kaikki muutkin, Wimbledonin sekä US Openin kahdesti ja Australian avoimet kerran. Mikään pelkkä massapelaaja Nadal ei todellakaan ole, mikä nostaa entisestään hänen asemaansa kaikkien aikojen parhaiden pelaajien joukossa.

Tätä tennisvuotta ovat värittäneet Andy Murrayn ja Novak Djokovicin vaikeudet ja toisaalta Roger Federerin ja Rafael Nadalin lähes uskomaton paluu huipulle. Federer voitti alkuvuodesta kaiken. Sveitsiläinen on levännyt koko massakauden ja palaa ensi viikolla kentille, kun siirrytään ruohokentille. Wimbledonia odottaa jo vesi kielellä. Kaikkien aikojen eniten Grand Slam -turnauksia voittaneet pelaajat Federer (18) ja Nadal (15) pääsevät siellä ehkä jälleen ottamaan mittaa toisistaan.

Lue myös:

Nadalin täydellistä ylivoimaa - uskomaton kymmenes mestaruus Ranskan avoimissa!

Vain Björn Borg on voittanut ylivoimaisemmin kuin Nadal: "Rafa, sinä olit liian hyvä"

Suosittelemme

Tuoreimmat