Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Yle solmi mittavan jalkapallosopimuksen: MM- ja EM-kisat sekä Confederations cup Ylen kanavilla

Yle näyttää jalkapallon miesten MM-kisat 2018 ja naisten MM-kisat 2019. Tänä kesänä ohjelmistoon kuuluvat puolestaan miesten Confederations cup ja naisten EM-lopputurnaus.

urheilu
Saksa juhli maailmanmestaruutta vuonna 2014.
Saksa juhli miesten maailmanmestaruutta vuonna 2014.AOP

Yle on solminut merkittävän sopimuksen jalkapallon huipputurnausten näyttämisestä. Miesten kilpailuista sopimukseen sisältyvät MM-kisat kesällä 2018 sekä tänä kesänä pelattava maanosaliittojen Confederations cup. Naisten kisoista sopimus kattaa heinä-elokuun EM-lopputurnauksen sekä MM-kisat vuonna 2019.

Jalkapalloherkkua päästään maistamaan nopeasti, sillä sopimuksen ensimmäinen tapahtuma, Venäjällä pelattava maanosaliittojen Confederations cup, alkaa jo 17. kesäkuuta. Naisten EM-lopputurnaus Alankomaissa on vuorossa puolestaan 16.7. alkaen.

Miesten MM-kisat kesällä 2018 pelataan Venäjällä ja naisten MM-kisat vuotta myöhemmin Ranskassa.

- Jalkapallon MM-kisat ovat maailman seuratuin urheilutapahtuma ja sen esittäminen Ylellä noudattaa strategiaamme merkittävimpien urheilutapahtumien tuomisesta kaikille vapaasti katsottavilta kanavilta. Olympiakisat meillä on jo vuoteen 2020 ja tämä sopimus täydentää tarjontaamme hienosti, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkien neuvotteluiden jälkeen sopimukseen oikeuksista Fifan kanssa, Yle Urheilun urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman kertoo.

Yhdysvaltojen mestarijoukkue juhlii.
Yhdysvallat on hallitseva naisten maailmanmestari.EPA

 

Jalkapallon Confederations cup eli maanosaliittojen cup 17.6.-2.7.2017, Venäjä

Mukana on kahdeksan maajoukkuetta: Venäjä, Saksa, Portugali, Chile, Meksiko, Uusi-Seelanti, Australia ja Kamerun. Ottelut nähdään Ylen kanavilla. Turnaus huipentuu mitalipeleihin sunnuntaina 2. heinäkuuta. Otteluita selostavat Matti Härkönen ja Lauri Kottonen.

Naisten jalkapallon EM-kisat 16.7.-6.8.2017, Alankomaat

Turnauksessa on ensimmäistä kertaa mukana 16 joukkuetta. Suomi karsiutui turnauksesta viime metreillä. Suomi on ollut kolmesti mukana EM-kisoissa, viimeksi vuonna 2013. Saksa on voittanut EM-kultaa kahdeksan kertaa ja lähtee tähänkin turnaukseen suosikkina. Yle näyttää yhden ottelun suorana päivittäin Yle TV2-kanavalla. Välierävaiheesta lähtien 3.8. näytetään kaikki ottelut, otteluita selostavat Matti Härkönen ja Lauri Kottonen.

Miesten jalkapallon MM-kisat 14.6.-15.7.2018, Venäjä

Miesten jalkapallon MM-kisoissa 32 maata pelaavat maailmanmestaruudesta, tällä kertaa Venäjällä. Otteluja pelataan maan länsiosissa 11 eri kaupungissa. Otteluita esitetään ja turnausta seurataan sekä suomeksi että ruotsiksi Ylen tv-, ja radiokanavilla, Yle Areenssa ja netissä. Kisojen avajaisia vietetään 14.6. ja kisat huipentuvat reilun neljän viikon jälkeen sunnuntaina 15.7. Moskovassa pelattavaan loppuotteluun. Hallitsevana mestarina kisoihin lähtee Saksa, joka kukisti Brasilia vuoden 2014 kisojen finaalissa Argentiinan.

Naisten jalkapallon MM-kisat 2019, Ranska

Kesäturnauksessa pelaa 24 joukkuetta, ja karsinnat ovat edelleen käynnissä. MM-turnaus on pelattu vuodesta 1991 lähtien ja USA on ollut aina mitaleilla. Edellisissä MM-kisoissa Kanadassa kesällä 2015 Yhdysvallat juhli mestaruutta.

Lue Ylen tiedote: Ylelle mittava jalkapallosopimus – seuraavat MM-kisat ja FIFA Confederations Cup näkyvät Ylellä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat