Koe uusi yle.fi

Suora

  • Jalkapallon Mestarien liigan kooste
  • Futsal: Miesten 2. loppuottelu
  • Sportmagasinet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijonien vaisu kausi veti Selänteenkin hiljaiseksi: "Emme ole usein olleet maalinteossa noin jäljessä"

Teemu Selänteen mukaan myös maajoukkueen passiivinen pelitapa on osaksi syyllinen Leijonien vähäisiin maalimääriin.

urheilu
Teemu Selänne
Teemu SelänneAOP

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päättynyt arvoturnauskausi 2017 ei tarjonnut juurikaan ilonaiheita millään pelin osa-alueella. Maalinteko oli suorastaan ankeaa. Syksyn World Cupissa Suomi teki vain yhden maalin kolmessa ottelussa ja MM-kisoissakin Leijonien tehokkuus oli heikkoa: Suomi oli maalinteon tehokkuustilastossa vasta kymmenentenä (26 osumaa 10:ssä ottelussa).

- World Cup oli minulle suuri herätys siihen, miten paljon Suomi on jäljessä viimeistelytaidossa, laukaisuhalukkuudessa, laukausten laadussa sekä myös maalinteon nälässä. Eli siinä asenteessa, että minä teen nyt maalin tässä tilanteessa, Leijona-legenda Teemu Selänne toteaa.

- Hiljaiseksi vetää. Emme ole kovinkaan usein olleet maalinteossa noin paljon jäljessä (maailman kärkeä). Tämä oli varmasti kunnon herätys kaikille, Selänne jatkaa.

Selänne valittelee, että huippumaalintekijöiden rintama on suomalaisessa maajoukkuejääkiekossa entistä kapeampi.

- Kun katselin World Cup - joukkuetta niin en päässyt lainkaan jyvälle siitä, kuka niitä maaleja alkaisi oikeasti tehdä. Maajoukkueessa on edelleen enemmän pelintekijätyyppejä.

- Sebastian Aho esimerkiksi ei ole mikään puhdas maalintekijätyyppi, vaikka hän pystyykin tekemään NHL:ssä 20 maalia, mikä on kova juttu. Kun Suomessa aletaan kunnolla vaalia maalintekoa, niin varmasti 30 maalin pelaajiakin ilmestyy NHL:ään, hän povaa.

Peräti 14 kertaa Leijonia arvokisoissa edustaneen Selänteen sanoista on luettavissa hieman kritiikkiä myös A-maajoukkueen valmennuksen suuntaan.

- Jos A-maajoukkueen pelitapa on passiivinen, niin maalipaikat ja ylipäänsä maalinteko heikkenevät automaattisesti.

Suosittelemme

Tuoreimmat