MM-rajan alittanut Richardsson Turussa kovaan estekyytiin - "Pitää mennä rohkeasti mukaan"

Kolmen tonnin esteiden ennätyksensä viikko sitten Prahassa juossut Camilla Richardsson lähtee tiistaina Turussa.hakemaan alle 9.40 aikaa.

urheilu
Camilla Richardsson
Camilla RichardssonTomi Hänninen

23-vuotias Camilla Richardsson on elämänsä kunnossa. Hän juoksi kolmen tonnin esteiden ennätyksensä 9.41,73 viikko sitten Tshekin Prahassa. Ennätys parani heti kauden ensimmäisessä estekisassa viitisen sekuntia.

Richardssonin kauden toinen estekisa on huomenna Turun Paavo Nurmi Gamesissa.

- Keli on mitä on, mutta huomenna on kyllä kova startti. Pitäisi mennä mukaan vaan rohkeasti, mietiskelee Richardsson Ylen haastattelussa.

Naisten esteiden ykkösnimi on maailmantilaston seiska

Turun Paavo Nurmi Gamesissa viivalle astuu useampia kovan tason estejuoksijoita. Kisan kärkinimi on maailmantilaston seitsemäntenä oleva Kenian Norah Tanui. Viime vuoden Afrikan mestari on tällä kaudella juossut matkan ennätysaikaansa 9.15,35. Saman maan Daisy Jepkemei on kellottanut esteet aikaan 9.22,72 ja Bahrainin Winfred Yavi 9.22,82.

- Totta kai minä yritän juosta alle 9.40. Se on seuraava tavoite, sanoo Richardsson.

Aivan kärkinaisten kyytiin vaasalaisen ei ehkä kannata lähteä, mutta muutaman Turussa juoksevan naisen ennätys on välillä 9.35 - 9.41, joka voisi olla sopivaa vauhtia myös Richardssonille.

- Siellä on itse asiassa paljon samoja tyttöjä kun Prahassa. Lähden heidän kanssaan ja sitten yritetään kiristää lopussa, mietiskelee vaasalainen.

SM-maastot enteilivät jo tulosparannusta

Richardssonia valmentaa Guy Storbacka, joka valmensi myös Sandra Erikssonia, silloin kun tämä juoksi 3000 metrin esteiden Suomen ennätyksen vuonna 2014. Erikssonin ennätyslukema on kova 9.24,70.

Kauden alussa Richardsson osoitti jo Vierumäen SM-maastoissa olevansa kovassa kunnossa, voittamalla naisten 6 kilometrin mestaruuden. Radalla hän paranteli myös 3000 metrin sileän ennätystään lukemiin 9.15,96.

Richardssonin Prahassa juostu esteaika alittaa myös Lontoon MM-kisojen tulosrajan 9.42,00.

Petri Hänninen ja Sami Laine

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat