Koe uusi yle.fi

Suora

  • Jalkapallon Mestarien liigan kooste
  • Futsal: Miesten 2. loppuottelu
  • Sportmagasinet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uusi luotsi hehkuttaa Barkovia ja muita Floridan nuoria – ei ymmärrä 45-vuotiasta Jagria

Floridan uusi päävalmentaja Bob Boughner on vain vuoden vanhempi kuin viime kaudet seurassa pelannut tshekkiläislegenda Jaromir Jagr.

NHL
Jaromir Jagr, Aleksander Barkov
Nähdäänkö tutkapari Jagr-Barkov ensi kaudellakin Floridan paidassa?AOP

Jääkiekkoliiga NHL:n Florida Panthersin uusi valmentaja Bob Boughner on niittänyt aiemmin menestystä junioreiden parissa. Hän kertookin olevansa innoissaan uudesta joukkueestaan, jossa Aleksander Barkovin kaltaisilla nuorilla tähdillä ovat pitkät sopimukset.

21-vuotiaan Barkovin lisäksi 23-vuotiaalla Vincent Trocheckillä ja 21-vuotiaalla Aaron Ekbladilla ovat sitoutuneet Floridaan vielä pitkäksi aikaa.

– Barkov ja Trocheck ovat kärkisenttereitämme, Boughner vakuuttaa seuran verkkosivujen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Puolustuspäässä on myös erityisesti lupaavia nuoria pelaajia, kuten Mike Matheson ja Ian McCoshen. San Jose Sharksin apuvalmentajana viimeksi toiminut Boughner vakuuttaa nauttivansa tilanteesta.

– Rakastan sitä haastetta. Olen tehnyt tätä koko valmennusurani aiijan. Olen kehittänyt pelaajia junioritasolla. Sitten menin San Joseen. Pääsin työskentelemään Brent Burnsin ja Brendan Dillonin kaltaisten pelaajien kanssa.

Viimeisen viiden kauden aikana Florida on edennyt vain kerran pudotuspeleihin. Viime kaudella useat avainpelaajien loukkaantumiset haittasivat tämän rajapyykin saavuttamista, eikä Florida lopulta päässyt huipentamaan kevättä. Boughnerilla riittää kuitenkin uskoa tulevaan kauteen.

– Uskon, että tämä joukkue on valmis läpimurtoon. Kun kokoamme meidän porukkamme yhteen ja laitamme suunnitelmamme toteutukseen sekä harjoitusleirin käyntiin, niin varmasti on edessä läjä hyviä asioita.

Boughner ei halua silti unohtaa joukkueen kokeneempaa kaartiakaan. Seuran general manager Dale Tallon on käynyt neuvotteluja 45-vuotiaan tshekkilegendan Jaromir Jagrin kanssa jatkosta seurassa.

Boughner pelasi itse yhdessä Jagrin kanssa kaksi kautta Pittsburghissa 2000-luvun alussa. Boughner pelasi NHL-urallaan yhteensä 620 ottelua.

– Minulla on ollut ongelmia nousta sängystä joinain aamuina, mutta hän pelaa vielä. En ymmärrä häntä, Jagria vuoden vanhempi Boughner heitti Miami Heraldille. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme

Tuoreimmat