Pohdinnnalle loppu – Kalle Rovanperä ei kisaa lainkaan Jyväskylässä: ”Ollaan katsomon puolella”

Kalle Rovanperää ei nähdä kisaamassa Jyväskylän rallissa, vaikka osallistumista Vetomies-luokkaan olikin pohdittu.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Tomi Hänninen.

Viikonloppuna Kouvolassa uransa toisessa SM-rallissa myös uransa toista SM-rallin voittoa juhlinut Kalle Rovanperää ei kisaa lainkaan Jyväskylän rallissa heinäkuun lopussa. Aiemmin oli selvillä, että 16-vuotias Rovanperä ei voi kisata MM-rallikisassa Jyväskylässä, koska MM-ralleihin vaaditaan ajokortti. Kansalliseen Vetomies-kisaan osallistumista pohdittiin, mutta Rovanperä ei siihenkään lähde. Vetomies-kisaan olisi ollut mahdollista osallistua, sillä Rovanperällä on kansallisiin kisoihin AKK:n poikkeuslupa.

– Meillä on muutenkin niin paljon ohjelmaa. Emme keksineet Vetomieheen autoa tai kalustoa, mikä se voisi olla. Hän ajaa Jyväskylän rallissa vielä monta kertaa. Katsotaan, lähteekö ensi vuonna sitten ralliin, isä Harri Rovanperä vahvistaa Yle Urheilulle.

– Tänä vuonna ollaan katsomon puolella.

Suomessa Kalle Rovanperä kisaa tänä vuonna enää Tampereella syyskuun lopussa. Lisäksi on luvassa Italian rallisarjassa kolme kilpailua ja Latvian rallisarjassa kolme tai neljä kisaa.

Viime viikolla Rovanperä sai ilouutisen, kun liikenteen turvallisuusvirasto Trafi antoi 16-vuotiaalle rallilupaukselle poikkeusluvan ajokortin suorittamiseen. Rovanperä voi saada ajokortin lokakuun 1. päivä täyttäessään 17 vuotta.

Se puolestaan antaa mahdollisuuden osallistua lokakuun lopussa Iso-Britannian MM-ralliin, jos ja kun ajokortti on silloin myönnetty. Harri-isän mukaan osallistumista Walesissa ajettavaan ralliin ei ole vielä ehditty tarkemmin pohtia Kallen ja mangeri Timo Jouhkin kanssa. Se tapahtuisi joka tapauksessa R5-luokassa.

– Todennäköisesti lähtisimme sinne Toni Gardemeisterin R5-autolla. Tietenkin, jos joku tarjoaa autoa, niin sitten täytyy miettiä muita vaihtoehtoja, Harri Rovanperä sanoo.

Poikansa nopeasti edennyttä ralliuraa itsekin rallin MM-sarjassa ajanut Harri Rovanperä on seurannut ilolla. Tästä vuodesta on opittu, että ensi vuonna Kalle ajaa ainakin vähemmän kisoja.

– Tänä vuonna vaan tuli syystä tai toisesta aika paljon enemmän ralleja. Alkuvuodesta meillä oli pelkästään Latvia. Sitten Kalle pääsi ajamaan Suomeen ja samaan aikaan tuli Italiasta myöntymys myös. Ralleja sattui tulemaan aika ryppäässä, Harri Rovanperä kertaa.

Ajokortin takia Harri Rovanperä näkee Kallen ajavan ensi kaudella Iso-Britannian rallisarjoissa. MM-ralleihinkin on ensi vuonna parempi mahdollisuus osallistua.

– Kortin myötä Iso-Britannia on se maa, missä (kisaaminen) helpoiten tapahtuu Suomen ja Baltian maiden lisäksi. Näkisin, että saattaa olla Englannin mestaruussarjaa. Irlannissakin on oma sarjansa. Onhan mahdollisuus lähteä muutamaan MM-ralliinkin, jos saadaan pakettia kasaan, Rovanperä pohtii.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat