1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Nikkanen pettyi Turun tuuliin - "Yksi hyvä hyppy"

Minna Nikkanen ja Wilma Murto olivat suunnitelleet suurin toivein Paavo Nurmen kisoja, mutta seiväskilpailu mureni pikkuhiljaa kilpailupäivän aamusta pettymykseksi.

Minna Nikkanen Kuva: Tomi Hänninen

Ensimmäiseksi tunnelmaa laski sääennuste, sitten Murron jalkavamma ja lopullisesti tuuli, joka pilasi kilpailun.

Seiväshyppy päättyi Ukrainan Marina Kilipkon voittoon oloihin nähden hyvällä tuloksella 441. Saksan Annika Roloff, Nikkanen ja Saksan Regine Kramer ottivat seuraavat sijat tuloksella 426.

Kauden kärkituloksen 420 hypännyt Saga Andersson jäi viidenneksi, ja Murto joutui luovuttamaan, kun edellisiltana kipeytynyt jalkapöytä ei sietänyt juoksuaskelta.

Seiväsvalmentaja Jarno Koivunen arvioi jo ennalta, ettei tulostaso nouse korkeaksi. Nikkanen vahvisti olojen hankaluuden.

- Olen kilpaillut ja harjoitellut täällä ties kuinka monet kerrat enkä ole koskaan kokenut tässä paikassa yhtä vaihtelevaa tuulta, Nikkanen kertoi.

- Siihen päälle vielä kylmä sää ja välillä vähän sadetta.

Nikkanen kaipasi kilpailusta mahdollisimman monta hyvää hyppyä. Se ei toteutunut kauden avauksessa Innsbruckissa eikä Turussa.

- Yksi hyvä hyppy ja pääsen terveenä seuraavaan kilpailuun. Myös askelmerkki oli aika hyvin kohdallaan. Ei tästä paljon muuta jäänyt käteen.