Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen käsipallomiehet hävisivät Itävallalle

Suomi on hävinnyt käsipallon miesten EM-jatkokarsinnassa Itävallalle. Tappio tiesi Suomen EM-haaveille loppua.

urheilu
Kaj Kekki
Kaj KekkiLehtikuva

Vantaalla pelattu kamppailu päättyi vierasjoukkue Itävallan voittoon maalein 39-36 (21-15).

Suomella oli koossa nuorekas joukkue aiempiin karsintapeleihin verrattuna. Päävalmentaja Kaj Kekki painotti, että poissaolojen takia uusien pelaajien oli otettava lisävastuuta. Hyökkäyssuuntaan pelattaessa se vielä onnistuikin.

- Puolustuksessa fysiikan lait ei ole ihan meidän puolella. Kyllä me kiloissa ja senteissä hävitään kohtuullisen paljon, Kekki kuvaili.

Maajoukkueelta oli sivussa Oscar Kihlstedt (BK-46), Anton Rémy (Dicken), Nico Rönnberg (Cocks), Teemu Tamminen (Cocks), André Udd (Cocks), Vincent Voutilainen (SIF) ja Theo Westerlund (Cocks).

Suomi yllätti Itävallan EM-jatkokarsinnan avauksessa vieraskentällä. Nuo kaksi pistettä ovat tähän mennessä lohkojumbo-Suomen ainoat jatkokarsinnan viidestä koitoksesta. Joukkueella on vielä jäljellä lauantaina pelattava vierasottelu Espanjaa vastaan.

Suomen käsipallomiesten katseet suuntautuvat kuitenkin puolentoista vuoden päähän, karsintoihin vuoden 2020 EM-paikasta. Ja resepti sinne on päävalmentajalla jo olemassa. Se sisältää kovaa työtä, mutta myös sydäntä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat