Suora

  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Rovanperä tekemässä läpimurtoa - "Wales suunnitelmissa jo pitkään"

Kalle Rovanperä on pääsemässä ensimmäistä kertaa starttiviivalle MM-ralleissa. Manageri Timo Jouhki valotti 16-vuotiaan Rovanperän tulevaisuuden suunnitelmia.

urheilu
Kalle Rovanperä kuvassa
Kalle Rovanperän MM-rallidebyytti lähestyy. Tomi Hänninen

Kalle Rovanperä debytoi rallin MM-sarjassa näillä näkymin lokakuussa Walesissa. 16-vuotiaan rallilahjakkuuden manageri Timo Jouhki kertoi Yle Urheilulle, että Wales on ollut Rovanperässä tähtäimessä jo pitkään.

- Meillä on ollut jo tämän vuoden alusta lähtien suunnitelmana päästä mukaan Walesin MM-ralliin. Kaikkihan on ollut kiinni vain siitä, että saako Kalle ajokortin vai ei. Ja nyt kun Kalle saa nyt poikkeusluvan ajokorttiin jo 17-vuotiaana, niin voimme lähteä Walesiin, Jouhki kertoi.

Jouhkin mukaan vielä ei ole varmuutta siitä, missä luokassa ja millä autolla Rovanperä ajaa Walesissa.

- Kalle osallistuu kaikella todennäköisyydellä R5-luokkaan ja ajaa joko Skodalla tai Fordilla. Skodahan on Kallelle jo tuttu auto, kun hän on ajanut sillä Latviassa ja voittanut Suomessakin SM-ralleja. Fordilla hän ei ole ajanut kovinkaan paljon, Jouhki valotti.

Tämän hetken suunnitelmissa on, että Rovanperä ajaisi ensi kaudella (vuosi 2018) viidessä MM-rallissa.

- Rovanperähän saa ajaa MM-ralleja vain sellaisissa maissa, joissa 17-vuotias saa ajaa laillisesti. Tällaisia ralleja ovat ainakin Argentiina ja Jyväskylä. Tietenkin loppukaudella odottavat Espanja, Wales sekä Australia, kun Kalle on täyttänyt jo 18 vuotta, Jouhki selvitti.

Rovanperää ei nähdä tämän kesän Jyväskylän MM-rallissa, vaikka hänellä olisi mahdollisuudet olla mukana Kansallisessa Vetomies -kilpailussa. Jouhkin mukaan nuoren rallitähden kalenteri on jo muutenkin niin täynnä, ettei Jyväskylässä ajamista katsottu enää mielekkääksi.

- Kallen kisakalenterissa on tänä vuonna kaikkiaan 17 rallia, joista hän on ajanut jo yhdeksän. Kalenteri on niin tiukka nuorelle miehelle, että katsoimme, ettei Jyväskylän Vetomies-luokkaan osallistuminen välttämättä edistäisi hänen uraansa niin hirveästi, Jouhki totesi.

Lue lisää:

Juniorisensaatio Rovanperä MM-ralleihin jo tällä kaudella

Rovanperä noussut jo ilmiöksi - "Monet WRC-kuljettajat taipuisivat"

Pohdinnnalle loppu – Kalle Rovanperä ei kisaa lainkaan Jyväskylässä: ”Ollaan katsomon puolella”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat