Koe uusi yle.fi

Suora

  • X Games Minneapolis: Rullalautailun street ja park
  • X Games Minneapolis: BMX street ja BMX park
  • X Games Minneapolis: Moto X ja BMX

EräViikingit nappasi menestysvalmentajan - "Joukkueessa on valtavasti potentiaalia"

Mika Ahonen siirtyy Ruotsista EräViikinkien valmentajaksi.

salibandy
EräViikingit juhlii maalia kotihallissaan.
Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

Salibandyliigan viime kauden hopeajoukkue EräViikingit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen mestarivalmentaja Mika Ahosen kanssa.

Ahonen seuraa tehtävässään Jyri Korsmania. Korsman jäi pois joukkueen valmennuksesta omasta aloitteestaan ja pitää ensi kaudella välivuoden valmennuksesta. Ahonen puolestaan valmensi menneellä kaudella Ruotsin Superliigan FC Helsingborgia.

Mika Ahonen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä valmentajia kymmenellä Suomen mestaruudellaan. Lisäksi vyölle on tarttunut mestaruuksia kansainvälisiltä kentiltä. Viimeisimpänä kruununa Ahonen oli voittamassa Suomen maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden joulukuussa Latvian Riiassa.

Ahonen odottaa jo innolla tositoimiin pääsemistä uuden joukkueen kanssa.

- Vuosi Ruotsissa teki itselleni hyvää ja näki asioita vähän eri kantilta. Joukkueessa ja koko seurassa on valtavasti potentiaalia. On hienoa päästä jälleen kotimaahan ja etenkin EräViikinkeihin. Tavoitteena on viedä joukkuetta pelillisesti eteenpäin ja tiivistää yhteistyötä myös Erä Akatemian kanssa, Ahonen sanoi seuran tiedotteessa.

Lähteet: EräViikinkien tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat