Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Koovee-ankkuri harmitteli karannutta voittoa – Helsingin Suunnistajien kuutossija ”lämmitti suuresti”

Nuori Helsingin Suunnistajien joukkue kiri Jukolan viestin kuudenneksi ennen Paimion Rastia.

urheilu
Tampereen Kooveen joukkue kuvassa
Tampereen Koovee sijoittui kakkoseksi Joensuu-Jukolassa.Tomi Hänninen

ENO. Suunnistuksen Jukolan viestin 2017 mestariksi julistettiin sunnuntaiaamuna ruotsalainen IFK Göteborg. Viime vuonna voiton vienyt kotimainen Koovee jäi Joensuun Enon metsissä toiseksi.

Myös Tiomilan voittanut Göteborg on ollut tällä kaudella ylivoimaisessa kunnossa. Kooveen viimeisenä juoksijana ahertanut Daniel Hubmann harmitteli silti maalissa karannutta voittoa.

- Eniten harmittaa, etten äkännyt lopussa, että minulla olisi vielä ollut mahdollisuus taistella voitosta. Se saa kakkossijankin tuntumaan pettymykseltä, sveitsiläissuunnistaja huokaisi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Hubmann teki ratkaisevan virheen päätösosuuden viidennellä rastilla, eikä kyennyt enää haastamaan Göteborgin ankkuria Eskil Kinnebergiä.

Hubmann saapui Joensuuhun myös viime tipassa, kun Sveitsin maajoukkueleiri Virossa päättyi vasta torstaina. Koovee-ankkurin mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuttanut suoritukseen.

- Totta kai olin leirin jälkeen väsynyt. Mutta kun saavuin Joensuuhun, otin yhden päivän rennosti ja lauantaina olin valmis metsään.

Päivän pirteimmästä suomalaissuorituksesta vastasi ehkäpä upeasti kuudenneksi yltänyt Helsingin Suunnistajat. Ankkurina juossut Olli Ojanaho kävi sijasta tiukkaa kamppailua Paimion Rastin Olav Lundanesin kanssa ja kiri lopulta hienosti ohi.

- Se oli aika tiukka paikka. Sain siinä loppua kohden näköyhteyden Lundanesiin ja iskin kiinni. Ennen viimeistä rastia panin kaiken peliin ja kirin täysillä. Tällä kertaa se näytti riittävän, Ojanaho iloitsi nuoren joukkueen loistosijoitusta.

- Kyllä tämä sija lämmittää suuresti. Ajateltiin ennen kisaa, että nappisuorituksella voisi yltää juuri ja juuri kymppisakkiin.

Lue lisää:

Ruotsalaiset juhlivat 25 vuoden tauon jälkeen

Jukolan viestin näyttävä lähtö - näin yli 1 500 joukkuetta lähti matkaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat