Koe uusi yle.fi

Suora

  • Stafettkarnevalen 2018
  • Urheilukierros

De Grassen hirmuveto sykähdytti – "Bolt tuntee jo pientä värinää"

Aamu-tv:n Jälkihien vieraat Bror-Erik Wallenius, Juha Kanerva ja Tero Karhu hehkuttivat kanadalaisen Andre De Grassen huimaa 9,69-aikaa Tukholman Timanttiliigan sadalla metrillä.

yleisurheilu
Urheilujuttuja: Yleisurheilukesä puhutti Jälkihiessä
Urheilujuttuja: Yleisurheilukesä puhutti Jälkihiessä

Kanadalainen Andre De Grasse tykitti hirmuajan 9,69 yleisurheilun Timanttiliigan sadalla metrillä Tukholmassa. De Grassen juoksua vauhditti 4,8 m/s:n myötätuuli, joten aika ei ole tilastokelpoinen. De Grassen viimekesäinen ennätysaika on 9,91.

Aamu-tv:n Jälkihiessä mietittiin, että jäähyväiskauttaan kilpaileva jamaikalainen Usain Bolt on saamassa hurjan haastajan Lontoon MM-kisoihin.

- Silloin kun urheilijan suoritus kulkee, on ihan sama sataako vettä, rakeita, paistaako aurinko vai onko pilvinen sää. Säällä ei ole sinänsä merkitystä, vaikka on tietysti olemassa tuuliraja, jolloin tulos on hyväksyttävissä ennätykseksi, Bror-Erik Wallenius totesi.

- De Grasse sai tärkeän tiedon siitä, että on nyt juossut maailman kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman ajan. Vain Usain Bolt ja Tyson Gay ovat juosseet paremmat ajat, Wallenius painotti.

Lontoon MM-kisojen sadan metrin mitaleista on tulossa huikaiseva taistelu. De Grasse taipui viime vuoden Rion olympiakisoissa Usain Boltin (kultaa) ja Justin Gatlinin (hopea) jälkeen pronssille, mutta Lontoossa valtikka saattaa vaihtua.

- De Grasse on antanut tällä kaudella sellaisia viitteitä, että jopa Bolt joutuu pohtimaan harjoittelumääriään. Mutta tuskinpa Boltin iässä tarvitsee enää harjoitella lisää. Boltin suunnalta on kuitenkin tullut viestejä, joista voi päätellä, että hänkin tuntee jo pientä värinää Lontoon MM-kisoista. Miten Lontoossa mahtaa käydä, Wallenius mietti.

Juha Kanerva huomautti, että kymmenen sekuntia oli pitkään kova haamuraja satasella.

- Kymmenen sekunnin raja oli joskus ennen vanhaan henkinen muuri erityisesti eurooppalaisille juoksijoille. Valkoihoisille urheilijoille kymmenen sekuntia oli todellakin haamuraja ja on monille sitä vieläkin eivätkä suomalaiset pikajuoksijat ole päässeet edes ihan lähelle kymmentä sekuntia, Kanerva muistutti.

Lue lisää:

Tukholmassa hurja myötätuuliaika satasella - vain kaksi miestä on juossut nopeammin

Suosittelemme

Tuoreimmat