Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Nuorten maailmanennätysnaisen Wilma Murron kunto on yhä mysteeri: ”Vaivat tulivat puskista"

Wilma Murron kisakauden aloituspäivämäärä on vielä täysin auki. Jalkaterä kipeytyi yllättäen juuri ennen Turun Paavo Nurmen kisoja.

yleisurheilu
Wilma Murto.
Wilma Murto.AOP

Seiväshypyn nuorten maailmanennätysnaisen Wilma Murron kunto on yhä mysteeri. Alkukaudesta harjoitusleirillä selkänsä loukanneen Murron piti aloittaa kisakautensa viime viikolla Turussa Paavo Nurmen kisoissa. Jalkaterä kuitenkin kipeytyi, eikä salolaislähtöinen Murto päässyt kisaamaan kotikisassaan.

19-vuotias Murto ei osallistunut myöskään lauantain Kuortaneen Eliittikisoihin.

– Olemme pitäneet hänet varmuudeksi pois kisoista. Magneettikuvista ei löytynyt kuitenkaan mitään suurempaa juttua, Murron valmentaja Jarno Koivunen kertoo Yle Urheilulle.

Aikataulu kisakauden alkamiselle on siis vielä epäselvä.

– Voi olla, että aloittaisi jopa juhannuksena. Voi olla, että ei, Koivunen muotoilee.

Murron selkävaivat ovat jo takanapäin. Nyt yritetään selvittää, miksi jalkaterä on kipeytynyt.

– Se tuli puskista juuri ennen Paavo Nurmen kisoja, Koivunen sanoo.

– Siinä ei ollut mitään ennusmerkkejä. Koordinaatioharjoitusta tehdessä ei tuntunut aluksi yhtään, mutta kahden sekunnin päästä se oli niin kipeä, että ei pystynyt astumaan.

Murto kävi tänään vielä tutkituttamassa jalkaansa lääkärillä. Sen jälkeen Koivunen kertoi, että nyt edetään päivä kerrallaan.

- On vaikea tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Mutta en usko, että kausi on vaarassa, Koivunen totesi lääkärikäynnin jälkeen.

Viime vuonna hallissa 471 nuorten maailmanennätyksen hypännyt Murto on valittu jo Suomen joukkueeseen elokuussa käytäviin aikuisten MM-kisoihin Lontoossa. Murron kauden päätavoite on silti kuukauden päästä kisattavat alle 19-vuotiaiden EM-kisat Italian Grossetossa.

Hän lukeutuu kisan ennakkosuosikkeihin, sillä Murto voitti jo viime vuonna alle 20-vuotiaiden MM-pronssia. Hallikaudella Murto taivutti tammikuun alussa 466 Ranskassa, mutta sen jälkeen tulokset eivät ole kohentuneet. Maaliskuussa Murto oli kahdeksas Belgradin EM-hallikisoissa tuloksella 440.

Koivunen myöntää, että valmistautuminen kauden päätapahtumiin ei ole ollut parasta mahdollista vaivojen sävyttämällä alkukaudella.

– Eihän se ole mennyt suunnitelmien mukaan. Täytyy katsoa päivä kerrallaan nyt. Jos on vuoden verran hyvin treenannut, niin pitkässä juoksussa urheileminen ei kaadu kahden tai kolmen viikon kevyesti ottamiseen, Koivunen sanoo.

Suosittelemme

Tuoreimmat