Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ykkösen rankkaritilanne muuttui farssiksi – EIF valitti härskistä tuomarivirheestä

Erotuomari vihelteli omiaan Ykkösen ottelussa AC Oulun ja Ekenäs IF:n välillä.

urheilu
Tuomarinpillli, yleiskuva
AOP

Lauantaina pelatussa jalkapallon Ykkösen ottelu AC Oulun ja Ekenäs IF:n välillä nähtiin erittäin räikeä tuomarivirhe, kun erotuomari muutti tuomitun rangaistuspotkun toisen joukkueen vapaapotkuksi. Sanomalehti Västra Nylandin (siirryt toiseen palveluun) mukaan EIF on tehnyt maanantaina valituksen Palloliitolle ja vaatii sääntöjen mukaista uusintaottelua.

Omituinen tilanne sai alkunsa, kun EIF sai rangaistuspotkun ottelun 56. minuutilla. Felix de Bona ampui pallon verkkoon, mutta erotuomari Oliver Raitala määräsi pilkun uusittavaksi.

Syynä oli se, että EIF:n pelaaja Paul Akouokou oli juossut rangaistusalueelle ennen vetoa. Tämä sääntö meni vielä ohjekirjan mukaisesti, mutta seuraava vihellys ei enää.

De Bona asteli uudestaan pilkulle. Pelivälineen hän asetteli aivan nurmeen maalatun pilkun reunalle, mutta Oulun pelaajat kritisoivat sijoittelua. Tuomari Raitala kävi tarkistamassa, koskettiko pallo pilkkua.

Hetken pohdinnan jälkeen tuomarinpilli soi jälleen, ja joukkueiden kapteenit kutsuttiin neuvonpitoon. Tämän seurauksena Raitala mitätöi pilkun ja vihelsi vapaapotkun AC Oululle – EIF:n 1-0-johdon sijaan peli olikin jälleen 0-0 ja pallo oululaisilla. AC Oulu myös lopulta voitti ottelun 1-0 (siirryt toiseen palveluun).

Katso koko tapahtumasarja AC Oulun lataamalta YouTube-videolta täältä (erikoinen tilanne alkaa kohdasta 1:40) (siirryt toiseen palveluun).

EIF jätti valituksen

Jalkapallon sääntökirjan mukaan de Bonan olisi pitänyt saada laukaista uudestaan. Erotuomari teki räikeän virheen, ja myönsi sen ottelun jälkeen itsekin.

- Hän tuli pukuhuoneeseen ottelun jälkeen ja pyysi anteeksi vihellystä. Mutta tämä on 1-divisioonan ottelu, joten minusta erotuomareiden pitäisi tietää, mitä tekevät, EIF-valmentaja Jens Mattfolk puhisi Västra Nylandin haastattelussa.

Yle Sportenin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Palloliitto käsittelee EIF:n jättämän valituksen ja tekee päätöksen kahdessa viikossa. Tuloksena voi olla uusintaottelu.

- Emme tekisi valitusta, ellemme uskoisi sen mahdollisuuksiin mennä läpi. Pelitilanne tuomittiin selkeästi väärin, EIF:n puheenjohtaja ja Palloliiton Uudenmaan piirihallituksen jäsen Peter Haglund totesi.

Lähteet: Västra Nyland, Yle Sporten

Suosittelemme

Tuoreimmat