Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

IFK Mariehamn haastaa joukkueen, joka pelasi tasan Real Madridin kanssa – "On tapahtunut isoampiakin ihmeitä"

IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg ja hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka odottavat Legia Varsova -peleistä vaikeita mutta hauskoja.

jalkapallo
Peter Lundberg
Peter LundbergAOP

Halitseva Suomen mestari IFK Mariehamn kohtaa jalkapallon Mestarien liigan toisella karsintakierroksella puolalaisen Legia Varsovan. Otteluparit arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa. Mariehamn aloitaa karsinnat kotiottelulla.

Saarelaiset saavat vastaansa erittäin kovan joukkueen. Maajoukkuepelaaja Kasper Hämäläisen edustama Varsova pelasi viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa. Siinä se pelasi kotonaan tasan 3–3 Mestarien liigan voittaneen Real Madridin kanssa. Varsova onnistui myös voittamaan Sporting Lissabonin.

– Tästä tulee hauskaa, vaikka arvontatulos oli vaikea ja edessä on iso haaste, kommentoi IFK:n valmentaja Peter Lundberg. Hän on omien sanojensa mukaan ehtinyt tekemään nopean googlauksen ennen kommentointiaan.

– Heillä on hyvä joukkue ja hieno historia. He ovat voittaneet paljon Puolassa ja olleet pitkään Euroopan huipulla.

Lundberg aikoo pitää huolen, että IFK valmistautuu otteluun niin hyvin kuin mahdollista. Vain siten voi edes haaveilla jatkoon etenemisestä.

– Historian saatossa on tapahtunut isompiakin ihmeitä. Haluan, että voimme otteluiden jälkeen katsoa itseämme peilistä ja todeta tehneemme kaikkemme.

Aleksei Kangaskolkka
Aleksei KangaskolkkaAOP

Pelaajalle eurokarsinnat ovat kesän porkkana

Maarianhaminalaisten hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka ei paljoa piitannut, kuka arvonnassa tuli avastaan.

– Siihen ei voi itse vaikutaa, Kangaskolkka huomauttaa. Hän oli mukana myös viime kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa, kun Suomen Cupin voittanut IFK putosi ensimmäisellä kierroksella norjalaiselle Odds BK:lle. Lisäksi hän pelasi europelejä aikoinaan MyPan riveissä.

– Tästä tulee taas uusi, hyvä kokemus. Tämä on kiva porkkana kesälle, kun pääsee testaamaan omaa tasoaan Euroopan huippuja vastaan.

Kangaskolkka on löytänyt jo edun, jolla Puolan mestaria voi horjuttaa.

– Hyvä, että saatiin ensimmäinen kotipeli. Puolalaiset ovat varmasti vielä lomilla, eivätkä ehdi treenaamaan montaa kertaa ennen meidän kohtaamista. Siinä on pieni iskun paikka.

Sekä Kangaskolkka että Lundberg korostavat, että seuraavat kolme viikkoa Maarianhaminassa keskitytään täysillä Veikkausliigaan. Sarjakolmonen kohtaa torstaina vieraissa HJK:n.

Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäiset ottelut pelataan 11.-12. heinäkuuta ja toiset ottelut 18.-19. heinäkuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat