1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Morelosin menettänyt HJK pääsee pelaamaan taas Bangorissa: "Sieltä on hyvät muistot"

Aki Riihilahden mukaan HJK:lla on kaikki edellytykset menestyä Eurooppa-liigan karsinnoissa, vaikka hyökkääjä Alfredo Morelos siirtyikin Skotlantiin.

Aki Riihilahti pelasi HJK:ssa vuonna 2011, kun Mestarien liigan karsinnassa vastassa oli walesilainen Bangor City FC. Kuva: AOP

Maanantai oli HJK:lle monen uutisen päivä. Ensin Sveitsin Nyonissa helsinkiläisseuralle arvottiin Eurooppa-liigan karsintavastus. Iltapäivällä hyökkääjätähti Alfredo Morelosin siirto Veikkausliigasta Skotlannin suurseura Glasgow Rangersiin sai puolestaan viimein virallisen vahvistuksensa.

Yle Urheilun Sveitsistä lentokentältä tavoittama HJK:n puheenjohtaja Aki Riihilahti totesi seuran silti olevan tyytyväinen tiettävästi miljoonaan euroon yltäneeseen kauppahintaan.

- Ensinnäkin me ollaan tyytyväisiä jo siihen, että meillä on ollut noin hieno pelaaja kuin Alfredo Morelos. Jos miettii, että kaikista isoin onnistuja on ollut Morelos itse kentällä, niin kyllä me ollaan myös kaikissa näissä siirtoneuvotteluissa onnistuttu alusta asti todella hyvin, Riihilahti totesi arvoituksellisesti puhelimitse.

Alfredo Morelos Kuva: Tomi Hänninen

Molemmat joukkueet ovat pidättäytyneet kertomasta Morelosin siirtosummaa julkisuuteen. Riihilahti ei myöskään kertonut, kuinka HJK aikoo kärkimenetyksen kokoonpanossaan korvata.

- Meillä on monia suunnitelmia asiaan. Niiden mukaan edetään.

HJK:lla hyvä eurosaldo walesilaisia vastaan

Riihilahti oli palaamassa Nyonista, jossa arvottiin tulevan kauden eurosarjojen karsintojen otteluparit. HJK sai Eurooppa-liigan 1. karsintakierrokselle vastaansa walesilaisen Connah's Quay Nomadsin.

- He tiputtivat viime vuonna Stabækin, eli ovat kyllä siltä osin kykeneväisiä yllätyksiin. Me lähdetään näihin otteluihin sillä mielellä, että tehdään kaikkemme, Riihilahti pyöritteli lähtökohtaisesti HJK:n harteille laskettua ennakkosuosikin asemaa.

Ottelusarjan avausosa pelataan 29. kesäkuuta Walesissa. Nomadsin 1 500 henkeä vetävälle areenalle on sijoitettu samalle päivälle 29. kesäkuuta toisenkin joukkueen ottelu, joten HJK:ta joukkue isännöi kotikunta Connah's Quayn sijaan Bangorissa.

Aki Riihilahti ja muut HJK:n pelaajat kiittivät faneja Bangor-voiton jälkeen vuonna 2011. Kuva: AOP

Tämä tuonee HJK:lle onnea. HJK on kohdannut walesilaisseuran eurokentillä vain kerran aiemmin, kun se murskasi vuoden 2011 Mestarien liigan karsinnoissa juuri Bangorin oman joukkeen Bangor City FC:n yhteislukemin 13-0.

- No ajat ovat muuttuneet, ja siellä (Bangorissa) on itse asiassa uusi stadionikin, Riihilahti naurahti.

- Mutta täytyy myöntää, että HJK:lla on sieltä hyviä muistoja. Ja meillä on tarpeeksi hyvä joukkue nytkin kasassa, että on kaikki edellytykset saada hyviä muistoja tältäkin reissulta.