Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

NHL-kykyjenetsijät eri mieltä varaustilaisuuden kuumasta kysymyksestä – onko suomalaislupaus koko draftin paras pelipaikallaan?

12 kykjenetsijästä 5 pitää Miro Heiskasta tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden parhaana puolustajana.

urheilu
Miro Heiskanen.
Miro Heiskanen.Tomi Hänninen

Jääkiekkoliiga NHL:n verkkosivuilla haastatellut kykyjenetsijät ovat eri mieltä tänä vuonna NHL:n varaustilaisuuden kärkinimiin povatusta Miro Heiskasesta. Kykyjenetsijöiltä kysytiiin, onko Heiskanen vai kanadalainen Cale Makar varaustilaisuuden paras puolustaja.

NHL:n verkkosivujen 12 kykyjenetsijälle tekemän kyselyn mukaan Makar on parempi äänin 7–5.

18-vuotias Makar pelasi päättyneellä kaudella Kanadan Albertan junioriliigaa. Hän voitti Brooksin joukkueessa sarjan mestaruuden. Makar oli liigan puolustajista paras pistemies tekemällä 54 ottelussa 75 tehopistettä (24+51). Hänet valittiin myös koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

17-vuotias Heiskanen pelasi puolestaan päättyneellä kaudella HIFK:n liigajoukkueessa isojakin minuutteja. Kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Heiskanen teki tehot 2+10 seitsemään otteluun Suomen paidassa ja sai palkinnoksi kisoista hopeamitalin.

Kanadalaisen tv-kanavan TSN:n skouttausosaston johtajan Craig Buttonin mukaan Makar on kaksikosta vahvempi.

– Hän on paras puolustaja varaustilaisuudessa, Button sanoo.

– Makarin esittämä potentiaali on harvinaista. Mielestäni Heiskanen oli loistava MM-kisoissa. Hänestä tuleekin huippupuolustaja. Mutta en ole varma, kuinka tehokas Heiskanen on hyökkäyspäässä. Makar on hyökkäyspäässä jo dynaaminen suorittaja.

Makarin puolesta puhuvat kykyjenetsijät sanovat, että kanadalaislupausta on seurojen vaikea ohittaa varaustilaisuudessa.

– Hänellä on kuudes aisti, joka tekee hänestä tehokkaan NHL-pelaajan, eräs kykyjenetsijä hehkuttaa.

– Hänen potentiaalinsa on valtava. Uskon, että hänestä voi tulla tämän varaustilaisuuden paras pelaaja viiden vuoden sisällä. Makarin luistelukyky on täysin eri tasolla, kun puhutaan nopeudesta ja suunnanmuutoksista.

Heiskasen puolesta puhuvat hehkuttavat nuoren miehen kokemusta aikuisten peleistä.

– Hän on pelannut 17-vuotiaana 20 vuotta ammattilaisina pelanneita 35-vuotiaita vastaan. Se on hänelle lisäetu, yksi kykyjenetsijä muistuttaa.

– Heiskanen on listallani ykkönen. Hän on kuin Scott Niedermayer, kerran sukupolvessa syntyvä pelaaja. Peli on helppoa hänelle.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros alkaa Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 2. Kierrokset 2-7 käynnistyvät lauantaina kello 17.

Lue myös:

Miro Heiskanen luottamusta uhkuen NHL-draftiin: "Uskon olevani paras puolustaja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat