Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 10

Ihosairaus pakottaa NHL-tähden jättämään koko ensi kauden väliin

Chicago Blackhawksin Marian Hossa ei pelaa ollenkaan kaudella 2017-18.

NHL
Marian Hossa
AOP

NHL-seura Chicago Blackhawks tiedotti keskiviikkona sopimuspelaajansa Marian Hossan terveydentilasta. Slovakialaishyökkääjä Hossa on kärsinyt viime vuodet ihosairaudesta, johon hän on saanut lääkitystä. Lääkityksestä aiheutuvien sivuvaikutuksien takia Hossa ei pysty pelaamaan jääkiekkoa ensi kaudella.

– Samalla kun olen pettynyt siihen, etten pysty pelaamaan, minun täytyy tarkastella kuntoani ja sitä, miten hoidot ovat vaikuttaneet elämääni kaukalossa ja sen ulkopuolella, Hossa kertoi Blackhawksin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Slovakialaishyökkääjä kiitti tiedotteessa Blackhawksin organisaatiota ja joukkuekavereitaan. Hän myös ilmoitti, ettei kommentoi terveydentilaansa enempää.

Hossa, 38, on pelannut NHL:ssä pitkän ja menestyksekkään uran. Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja pelasi viime kaudella 73 runkosarjaottelua, joissa hän teki 45 (26+19) tehopistettä.

– Tämä on vaikeaa meille kaikille, koska tiedämme, kuinka uskomaton persoona ja pelaaja Marian Hossa on – kilpailuhenkinen, lojaali ja nöyrä. Hänellä on ollut iso rooli viime vuosien menestyksessämme, mikä tekee tästä ison menetyksen, Blackhawksin GM Stan Bowman sanoi.

– Hänen joukkuekaverinsa ja valmentajat tietävät, että hän on taistellut rankkojen fyysisten vaikeuksien kanssa, mutta hän ei ole ikinä valittanut tai jättänyt peliä väliin niiden haasteiden takia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat