Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Valmentajakohun keskellä oleva Neziri jää pois EM-joukkuekisoista: "On pakko pitää tauko"

Nooralotta Nezirin manageri Jukka Virtanen ei kommentoi urheilijansa valmentajatilannetta.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri.
Nooralotta NeziriAOP

Pika-aituri Nooralotta Neziri ei osallistu yleisurheilun maajoukkueiden EM-kilpailuiden ykkösliigaan juhannuksena Vaasassa. Nezirin manageri Jukka Virtanen vahvisti poisjäännin Yle Urheilulle. Nezirin tilalla Suomen joukkueessa 100 metrin aidoissa kilpailee Lotta Harala.

– Kyse on siitä, että nyt pitää saada pätkä harjoittelurauhaa ja tasoittaa muutenkin tämä tilanne. Tässä on ollut liikaa turbulenssia kaikella tavalla, Virtanen sanoo.

Nezirin ulkoratakauden alku on ollut painajaismainen. Neziri on parhaimmillaan juossut satasen aidat aikaan 13,41, kun hänen ennätyksensä on SE-aika 12,81. Neziri on muistuttanut, ettei ole yleensä parhaimmillaan vielä kesäkuussa, mutta esimerkiksi vuosi sitten hän juoksi Lapinlahdella ajan 12,82.

– Ihmiset, ja Nooralotta itsekin, ovat odottaneet enemmän. Avauskisat ovat jääneet parin viime kauden tasosta. Siihen kun lisää nämä tässä velloneet valmentajakeskustelut, niin kävisi sillä tavalla, että kun Nooralotta tulisi kentälle, kaikki muut asiat olisivat tärkeämpiä kuin se, miten hän pärjää kisoissa, Virtanen sanoo.

– Nooralotan on pakko pitää tauko ja keskittyä saamaan se kunto ulos ja tekniikka kuntoon.

Valmentaja vaihtuu

Nezirin ja hänen valmentajansa Jussi Ihamäen yhteistyö päättyy. Keskiviikkoiltana selvisi, että Nezirin valmentajana loppukauden ajan toimii Petteri Jouste.

Nezirin ja Ihamäen yhteistyö nousi otsikoihin, kun Ihamäki kommentoi valmennettavansa tilannetta poikkeuksellisen suorasukaisesti Iltalehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) maanantaina.

– Voisi hän vaatia vähän enemmän itseltään. Minäkin voisin valmentajana vaatia itseltäni enemmän, Ihamäki sanoi Iltalehdelle.

Myöhemmin Ihamäki tarkensi lausuntojaan Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

– En ole haukkunut urheilijaani. Enkä hauku. Miksi ihmeessä julkisesti teilaisin urheilijaa, Ihamäki twiittasi.

Keskiviikkona Ilta-Sanomat uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että Nezirin ja Ihamäen valmennussuhde päättyy. Manageri Virtanen ei kommentoinut Nezirin valmentajatilannetta mitenkään Yle Urheilulle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat