Suora

  • Urheiluruutu

Ykkösen ottelu uusitaan erikoisen tuomarivirheen vuoksi

EIF:n vastause hyväksyttiin. Ykkösen ottelu AC Oulu - EIF uusitaan.

jalkapallo
Tuomarinpillli, yleiskuva
AOP

Jalkapallon Ykkösen ottelu AC Oulu - EIF uusitaan. Suomen Palloliiton toimisto on tehnyt EIF:n tekemän vastalauseen johdosta päätöksen ottelun uusimisesta.

EIF:n vastalause koski rangaistuspotkutilannetta 17.6. pelatun ottelun toisella puoliajalla. Vastalauseen mukaan erotuomari on tehnyt sääntöjen vastaisen ratkaisun vastalauseen kohteena olevassa tilanteessa.

Omituinen tilanne sai alkunsa, kun EIF sai rangaistuspotkun ottelun 56. minuutilla. Felix de Bona ampui pallon verkkoon, mutta erotuomari Oliver Raitala määräsi pilkun uusittavaksi.

Syynä oli se, että EIF:n pelaaja Paul Akouokou oli juossut rangaistusalueelle ennen vetoa. Tämä sääntö meni vielä ohjekirjan mukaisesti, mutta seuraava vihellys ei enää.

De Bona asteli uudestaan pilkulle. Pelivälineen hän asetteli aivan nurmeen maalatun pilkun reunalle, mutta Oulun pelaajat kritisoivat sijoittelua. Tuomari Raitala kävi tarkistamassa, koskettiko pallo pilkkua.

Hetken pohdinnan jälkeen tuomarinpilli soi jälleen, ja joukkueiden kapteenit kutsuttiin neuvonpitoon. Tämän seurauksena Raitala mitätöi pilkun ja vihelsi vapaapotkun AC Oululle. AC Oulu voitti ottelun lopulta 1-0.

Katso koko tapahtumasarja AC Oulun lataamalta YouTube-videolta täältä (erikoinen tilanne alkaa kohdasta 1:40) (siirryt toiseen palveluun).

Palloliiton kilpailumääräyksissä korostetaan, että erotuomarin ottelua koskevat päätökset ovat lopullisia ja pääsääntöisesti tällaisia ratkaisuja vastaan tehdyt vastalauseet eivät voi johtaa uusintaotteluun. Kilpailun järjestäjälle on kuitenkin annettu mahdollisuus uusintaotteluun, mikäli erotuomari on tehnyt sääntöjen vastaisen ratkaisun.

Palloliiton tiedotteen mukaan tässä tapauksessa on kiistatonta, että ottelussa on tapahtunut vakava sääntöjen vastainen ratkaisu erotuomarin toimesta ja sen voidaan arvioida vaikuttaneen ottelun tapahtumiin erittäin merkittävästi. EIF:n vastalause hyväksytään ja ottelu määrätään uudelleen pelattavaksi.

Lähteet: Palloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat