Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu

Nezirin ja Ihamäen valmennussuhde päättyi – Ihamäki kaksi viikkoa sitten: "En näe, että olisimme tien päässä"

AItajuoksija Nooralotta Nezirin valmentaja vaihtui kesken kauden Jussi Ihamäestä Petteri Jousteeseen.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri Jussi Ihamäki
Nooralotta Neziri ja Jussi Ihamäki.AOP

Pika-aituri Nooralotta Nezirin ja hänen valmentajansa Jussi Ihamäen valmennussuhteen tilasta on pyörinyt huhuja jo pitkään. Neziri ja Ihamäki pohtivat jatkoa jo viime maaliskuussa, mutta yhteistyö jatkui silloin kohti kesäkautta.

Keskiviikkona selvisi, että valmennussuhde päättyy yllättäen kesken kauden. Neziriä valmentaa loppukauden ajan Petteri Jouste.

Vielä kaksi viikkoa sitten tilanne oli toinen. Ihamäki myönsi silloin Yle Urheilulle, että yhteistyön jatkoa punnitaan kauden päätteeksi.

– Syksyllä on järkevää tehdä jo pidemmän luokan suunnitelma, Ihamäki tiivisti kaksi viikkoa sitten.

– En näe, että tässä olisimme tien päässä vielä. On teknisiä asioita, joita koko ajan yritämme hioa ja parannettavaa on vielä paljon. Välillä ne tulevat sieltä, minkä kertovat esimerkiksi viime kesän tulokset.

Yli kymmenen vuoden yhteistyö päättyy

Neziri, 24, ja Ihamäki tekivät tiivistä yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan. Kaksikko ehti saavuttaa kovia tuloksia, sillä Neziri on ollut vuosikausia Suomen ykkösnainen pika-aidoissa.

Neziri on sadan metrin aitajuoksun viisinkertainen Suomen mestari. Kansainvälisesti hänen parhaat saavutuksensa ovat nuorten Euroopan mestaruus sekä välieräpaikat aikuisten tasolla olympialaisissa, MM-kisoissa ja EM-kisoissa. Vuoden 2015 EM-hallikisoissa Neziri sijoittui 60 metrin aitojen loppukilpailussa kuudenneksi. Nezirin nimissä on 100 metrin aitojen Suomen ennätys 12,81.

Tämä kesä on alkanut Neziriltä vaisusti. Hänen kauden kärkituloksensa on 13,41.

Odotettua heikommat tulokset herättivät kysymyksiä, joihin Ihamäki vastasi maanantaina Iltalehdessä (siirryt toiseen palveluun).

– On ollut pieniä vaikeuksia. Se on selkeää, jos se juoksee hitaammin kuin viime vuonna, niin onhan siellä taustalla jotain. Voisi hän vaatia vähän enemmän itseltään. Minäkin voisin valmentajana vaatia itseltäni enemmän, Ihamäki sanoi Iltalehdelle.

Oli näillä lausunnoilla asian kanssa tekemistä tai ei, tiistaina Neziri tapasi Petteri Jousteen, joka valmentaa häntä loppukauden ajan. Yhteistyö Ihamäen kanssa päättyi kesken kauden.

Kohun keskellä ollut Neziri jättää juhannuksena Vaasassa käytävät EM-joukkuekisat väliin.

– Ensimmäisenä tilanne pitää saada rauhoittumaan ja sitten katsotaan, minkälainen se kunto oikein on. Sen jälkeen pyritään tehdä niin hyvää tulosta kuin mahdollista. Tässä nyt pari viikkoa ensin harjoitellaan ja SM-viestit on varmaan seuraava kilpailu, Jouste kertoi Yle Urheilulle.

SM-viestit käydään tänä vuonna Tampereella 8.–9. heinäkuuta.

Yle Urheilu ei keskiviikkona tavoittanut Neziriä tai Ihamäkeä kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

Nooralotta Nezirin valmentaja vaihtuu – Petteri Jouste työskentelee aiturin kanssa loppukauden

Valmentajakohun keskellä oleva Neziri jää pois EM-joukkuekisoista: "On pakko pitää tauko"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat