Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Jääkiekkomaaottelu Suomi - Ruotsi
  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Hochfilzen, naisten pikamatka

Susijengin päävalmentaja uskoo Markkaseen: "Hän on tulevaisuuden all stars -pelaaja"

Viimeistään draft nosti valtavan mediahuomion Lauri Markkasen ympärille. Henrik Dettmann uskoo, että 213-senttinen suomalainen kestää pyörityksen hyvin.

koripallo
Henrik Dettmann Lassi Tuovi
Henrik Dettmann.AOP

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann uskoo, että Lauri Markkasella on edessä valoisa tulevaisuus. 213-senttisestä Markkasesta tuli kaikkien aikojen pienimmällä numerolla NBA:han varattu suomalaispelaaja. Markkanen varattiin avauskierroksen seitsemäntenä pelaajana. Markkasen valitsi Minnesota Timberwolves, mutta hänet kaupattiin Chicago Bullsin riveihin.

- Hän saavutti oman potentiaalinsa draftissa. Draft meni ennakkokaavailujen mukaan ainakin siihen asti kunnes Lauri varattiin. Varmasti monelle oli yllätys, että Lauri kaupattiin, koska Chicago ilmestyi tuohon kuvaan niin myöhään, Dettmann kertoi Yle Urheilulle.

Susijengin valmentaja uskoo, että Markkasella on edessä valoisa tulevaisuus. Pohjois-Amerikassa on puhuttu paljon, että Markkasen pitää parantaa puolustuspeliään.

- Laurilla ei ole mitään hätää. Hänellä on matkalla monenlaisia haasteita edessä, mutta hänen pitää osoittaa, että hän hallitsee ne. Odotan, että Lauri on tulevaisuuden all stars -pelaaja.

Dettmann kertoi jo ennakkoon, että San Antonio Spurs olisi ollut Markkaselle paras mahdollinen NBA-seura, mutta vaihtoehto oli mahdoton, sillä Spurs pääsi varamaan vasta vuorolla 29.

- Mielestäni San Antonio Spurs olisi ollut Laurille paras seura. Oli kuitenkin selvää, että heille ei ollut mahdollisuutta varata noin hyvää pelaajaa. Kannattaa kuitenkin antaa kohtalon määrätä nämä asiat, kun itse ei voi niihin vaikuttaa.

Dettmannin mielestä Chicago teki mielenkiintoisen siirron, kun joukkue vaihtoi tähtipelaaja Jimmy Butlerin Markkaseen ja muutamaan muuhun pelaajaan.

- Tämä oli mielenkiintoinen liike Chicagolta. Tämä oli selvä viesti siitä, että Chicago arveli Markkasen olevan vielä jäljellä seitsemännellä kierroksella. He saivat varmasti sellaisen pelaajan, mitä heidän organisaationsa ja joukkueensa tarvitsevat tulevaisuudessa. Lauri saavutti tässä draftissa oman potentiaalinsa, sillä paljon aikaisemmin hän olisi voinut lähteä. Muut paikat oli jo etukäteen jaettu, Dettmann pohti.

”Näyttää vain hymy lisääntyvän”

Viimeistään draft nosti valtavan mediahuomion Markkasen ympärille. Koripallomaajoukkueen päävalmentaja uskoo, että 213-senttinen suomalainen kestää pyörityksen hyvin.

- Tuo on osa sitä ammattia. Ei siinä oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin pärjätä sen (hypetyksen) kanssa. Olen täysin luottavainen Laurin suhteen, koska olen nähnyt miten hän tätä asiaa hoitaa. Näyttää vain hymy lisääntyvän ja se on hyvä piirre.

Dettmannin mukaan Markkasen seitsemännen kierroksen varaus osoittaa sen, että Suomessa on tehty asioita oikein.

- Tällaiseen tilanteeseen pääseminen vaatii sitä, että kaikki asiat osuvat kohdalleen. Pitää olla myös paljon onnea matkassa. Tämä osoittaa sen, että asioita on tehty hyvin – suomalaisella koripallolla on vahvat juuret ja kulttuuri. Tämä osoittaa myös sen, että kun paikka tulee, niin osaamme myös hyödyntää sen. Ei pidä unohtaa, että viime kädessä tämä on Laurin omaa ansiota, Dettmann alleviivasi.

- Suomen koriksella on ollut nostetta jo pidemmän aikaa. Olemme tehneet hyvää työtä sen eteen, kun nostetta on hyödynnetty. Tämä näkyy siinä, että ihmisiä on alkanut jonottamaan peleihin ja saleihin. Meillä tulee koko ajan lisää erilaisia pelaajia eri ikäluokkiin. Tulokset ovat olleet positiivisia. Tämä osoittaa sen, että jos kilpaurheiluun panostetaan, niin silloin kokonaisuus myös toimii.

Elokuun lopun EM-kotikisat ovat ihan nurkan takana. Päävalmentaja toivoo, että Markkanen saa keskittyä rauhassa kisoihin.

- Nostetta kyllä riittää. Annetaan Laurin nyt keskittyä. Pitää kuitenkin ymmärtää Laurin osalta, että hän on 20-vuotias pelaaja, hän ei missään nimessä ole vielä valmis pelaaja. Joukkue on tietysti paljon, paljon muuta. Meillä on kova lohko ja mielenkiintoisia pelejä edessä, Dettmann päätti.

Suosittelemme

Tuoreimmat