1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Suomalaisen huippulupauksen suunnitelmat täysin uusiksi juuri ennen NHL:n varaustilaisuutta

Eeli Tolvasen piti pelata ensi kaudella Boston Collegessa yliopistoliigaa, mutta häntä ei hyväksytty opiskelemaan.

Eeli Tolvanen Kuva: Yle/Tommi Seppälä

Suomalaislupaus Eeli Tolvanen on yksi NHL:n varaustilaisuuden kuumista nimistä. Maaliahneesta hyökkääjästä on povattu ykköskierroksen varausta, rohkeimmat ovat sijoittaneet hänet jopa lähelle kymppisakkia.

Varaustilaisuuden alla Tolvaselle tuli kuitenkin muuta mietittävää. Laitahyökkääjä oli sopinut pelaavansa ensi kaudella yliopistosarja NCAA:ssa Boston Collegen riveissä, mutta suunnitelmat kariutuivat, koska Tolvasta ei hyväksytty opiskelemaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Tolvanen, 18, on siis tällä hetkellä ilman pelipaikkaa ensi kaudeksi. Todennäköisimmät vaihtoehdot ovat junioriliiga CHL, jossa hänen oikeutensa ovat Oshawa Generalsilla sekä AHL, jossa Tolvanen pelaisi hänet varaavan NHL-organisaation farmijoukkueessa.

Päättyneellä kaudella Tolvanen pelasi junioriliiga USHL:ssä Sioux City Musketeersin joukkueessa. Hän teki 54 (30+24) tehopistettä 52 ottelussa.

Keväällä 2016 Tolvanen oli voittamassa Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa maailmanmestaruutta. Tolvanen voitti turnauksen maalipörssin seitsemällä osumallaan.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros alkaa lauantaiyönä klo 2.00.

Lue myös:

Tähtitarinan ensimmäinen luku kirjoitetaan juhannusyönä – NHL-legendoihin verratulle suomalaislupaukselle povataan upeaa uraa

Tässä NHL-varaustilaisuuden viisi kuumaa suomalaisnimeä – huippuvalmentaja analysoi tulevia kärkivarauksia