Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Urheiluruutu

NHL-draftin kärkikymmenikköönkin povattu Tolvanen putosi hännille: "Kentällä näytetään, että kuka on kuka"

Eeli Tolvasta povattiin aiemmin keväällä jopa NHL:n varauskierroksen ensimmäisellä puoliskolle. Lopulta sijoitus valahti aivan kierroksen hännille.

jääkiekko
Eeli Tolvanen.
Eeli Tolvanen.Tommi Seppälä.

*CHICAGO. *Eeli Tolvasen, 18, ympärillä on riittänyt viime päivinä tarinaa. Yhdysvaltalaisessa junioriliigassa – USHL:ssä – maaliverkkoa menneellä kaudella pöllyttäneen Tolvasen piti siirtyä tulevaksi kaudeksi Bostonin yliopistoon, mutta tämä jäi lopulta haaveeksi, koska kouluarvosanat eivät riittäneet sisäänpääsyyn.

Nyt Tolvasen on päätettävä, lähteäkö esimerkiksi Ontarion junioriliigaan Kanadaan. Oshawa Generals omistaa Tolvasen oikeudet Kanadassa.

- Olihan se Boston tietenkin pettymys. Hyvä yliopisto ja hienoa jääkiekkoa. Mutta katsotaan nyt sitten, että mihin tässä mennään. Tärkeintä on löytää minulle paras paketti. Oshawa on yksi vaihtoehto, mutta en minä vielä liioin ole tätä ehtinyt miettiä, Tolvanen tarinoi Chicagossa.

Boston-tapauksella saattoi olla myös jonkinlainen vaikutus siihen, miksi Tolvanen varattiin vasta ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeisenä pelaajana. Vielä pari kuukautta sitten Tolvanen kolkutteli paikkaa jopa kymmenen kärkeen.

Tolvanen myönsi, että tilaisuuden loppua kohden kainalot alkoivat hiota.

- Ei ollut mitään aavistusta joukkueista, kuka voisi olisi kiinnostunut minusta. Ja, kun siinä alkoi porukkaa menemään edeltä, niin kyllähän minä siinä aloin hieman miettiä, että mitäs joukkueita täällä on jäljellä. Kyllä siinä sai jännittää kolme tuntia ihan kunnolla, Tolvanen hymyili.

Lopulta kaikki meni hyvin, kun Nashville Predators kuulutti maalitekotaidoistaan ja laukauksestaan tunnetun Eeli Tolvasen nimen toiseksi viimeisenä.

- Uskomaton fiilis. Tästä on kuitenkin pikkupojasta asti unelmoinut ja nyt se on taskussa. Onhan tämä hienoa, Tolvanen hymyili leveästi.

Valahtamista avauskierroksen pohjalle Tolvanen ei jaksanut murehtia.

- Tämä on vain yksi steppi, nyt se työ vasta alkaa. Se on ihan sama, millä numerolla täällä menee, ne ovat vain numeroita. Kentällä sitten näytetään, että kuka on kuka. Lopulta on ihan sama, oletko täällä ensimmäinen vai viimeinen.

Finaalijoukkue Nashvilleen Tolvanen suuntaisi mielellään monestakin syystä. Ja mielellään nopeammin kuin hitaammin.

- Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, kun harjoitusleiri alkaa. Ehkä vuosi ja sitten voisin olla valmis. Luistelua pitää kehittää ja fysiikkaa laittaa kuntoon. Pieniä asioita myöten tässä voi parantaa kaikkea.

Lue lisää:

Laineen ja Puljujärven vuosikin jäi taakse – kaikkien aikojen kovinta suomalaisjuhlaa NHL:n varaustilaisuudessa

Miro Heiskanen varattiin kolmosvuorolla NHL:ään – sivuaa 22 vuotta vanhaa kaikkien aikojen ennätystä

Suomalaislupauksen uskomaton hetki NHL:n varaustilaisuudessa: ”Sydän hakkasi kahta kauheammin, kun he tulivat lavalle”

Miro Heiskanen epävarmana ennen historiallista kolmosvaraustaan NHL:ään: "Jännitti aika lailla"

Juuso Välimäki haluaa heti NHL:ään: ”Ei ole sanoja vielä”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat