Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Miksi Mörö lähti ylirasittuneena edustamaan Suomea? "Ikinä en kieltäydy, jos ei ole ihan murot kustuna"

Viime kesänä hurjaa vauhtia pitäneen 400 metrin aiturin Oskari Mörön juoksu on ollut takkuista tänä vuonna. Mörö ei kuitenkaan edes harkinnut Vaasan EM-joukkuekilpailujen väliin jättämistä.

yleisurheilu
Oskari Mörö
Oskari MöröLehtikuva

Oskari Mörö juoksi Vaasan EM-joukkuekilpailun ykkösliigassa kuudenneksi ja kellotti 400 metrin aidoissa kauden kärkituloksensa 50,38. Tämä ei kuitenkaan tuonut suurta helpotuksen hymyä Mörön kasvoille, sillä juoksu ei ollut yhtä rentoa kuin mitä se on ollut aikaisemmin.

Mörö myönsikin, ettei hänen kropassaan ole kaikki tällä hetkellä kohdillaan. Jopa pientä ylirasitustilaa saattaa olla päällä.

– En osaa tarkalleen sanoa, mistä johtuu. Pitää tutkia ja analysoida. Meidän lajissamme tämä on aika yleinen homma, kun on kroppa kovilla ja välillä roiskuu, Mörö totesi.

Mörö aikoo tehdä nyt kaiken mahdollisen, jotta palautuisi seuraavaan kisaan. Hän kertoi STT:lle, että aikoo keskittyä nyt kaksi seuraavaa viikkoa akkujen lataukseen sekä täsmätreeneihin ja kilpailevansa seuraavan kerran 11. heinäkuuta Luzernissa, Sveitsissä. Viime kesänä Rion olympiakisoissa SE-ajan 49,04 juossut Esbo IF:n juoksija vakuuttaakin juoksevansa tänä kesänä vielä kovaa.

– Tämä oli onnistuminen kovassa seurassa. Ainahan sitä haluaisi juosta kärkiporukan tuntumassa, mielellään edellä, mutta tämänhetkinen kunto on aika lailla tämä, hän sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Mörö olisi tietenkin voinut myös jättää Vaasan kilpailut väliin ja käyttää ajan lepoon, mutta tätä vaihtoehtoa hän ei ottanut kuuleviin korviinkaan.

– Olen ehdottomasti aina halukas pukemaan Suomi-paidan päälle. Olen yleensä aina saanut parhaimman irti juuri silloin, ja kauden paras tänäänkin. On aina kunnia edustaa Suomea. Ikinä en kieltäydy, jos ei ole ihan murot kustuna, hän naurahti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat