Söderbergille vaikea voitto – Suomen joukkue venyi ensimmäisenä päivänä Vaasassa

Suomi on ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä yleisurheilun EM-joukkuekilpailun ykkösliigassa Vaasassa. Kolme parasta nousee ensi kaudeksi superliigaan.

yleisurheilu
David Söderberg
David SöderbergLehtikuva

Moukarinheittäjä David Söderberg vastasi lauantaina Suomen joukkueen ainoasta lajivoitosta, kun hän nakkasi lekan parhaimmillaan 72,36 metriin. Voitto miellytti vöyriläistä, mutta tulos ei.

– Pitäisi olla tyytyväinen, sillä tänne tullaan hakemaan pisteitä. Verryttelyheiton jälkeen en kuitenkaan saanut kroppaa mitenkään auki. Oli kuin olisi ollut jarru päällä, Söderberg sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Söderberg arveli tehneensä aamun verryttelyn liian myöhään, jolloin palautumisaika oli liian lyhyt. Aamulla kaikki tuntui vielä hyvältä, mutta kisassa heitto ei ollut tarpeeksi rentoa ja Lontoon MM-kisojen raja 76 metriä jäi kauaksi.

– Näitä päiviä tulee. Tärkeintä oli, että voitto tuli kotiin.

Tiukka taisto kärjessä

Suomen joukkue on ensimmäisen kisapäivän jälkeen neljännellä sijalla 161 pisteellään, kun kolme parasta nousee ensi kaudeksi superliigaan. Ykkösliigan kärjessä on Sveitsi 175 pisteellä, Turkki on toisena 171 pisteellä ja Ruotsi kolmantena 162 pisteellä.

Suomen joukkueesta löytyi tarvittavia venyjiä. Muun muassa miesten korkeudessa Samuli Eriksson oli ennätyksellään tilastoissa yhdeksäs ja kauden tuloksellaan kahdeksas, mutta hän sivusi heti ensimmäisellä hypyllään kauden parastaan 215 ja oli tällä kisan kakkonen. Myös miesten pituudessa Kristian Pulli onnistui venymään viimeisellä hypyllään ja oli toinen. Naisten seiväskisassa Minna Nikkanen taivutti kauden parhaansa ja oli toinen.

Ennusteiden mukaan Suomen piti olla ensimmäisen päivän jälkeen kärkeä parikymmentä pistettä perässä. Tilastojen mukaan Suomi taistelee sunnuntain päätöspäivänä toisesta sijasta.

- Kaikki on edelleen omissa käsissä. Tilanne on sama kuin ennakkoon eli nousu edellyttää maajoukkueelta pientä venymistä, Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen tiivisti Suomen aseman STT:lle.

- Meillä on edelleen mahdollisuus nousuun.

TILANNE 21 LAJIN JÄLKEEN

1. Sveitsi 175

2. Turkki 172

3. Ruotsi 162

4. Suomi 161

5. Norja 158

6. Portugali 156,50

7. Irlanti 129

8. Belgia 122

9. Romania 117

10. Viro 97,50

11. Bulgaria 92,50

12. Tanska 80,50

Lue myös:

Miksi Mörö lähti ylirasittuneena edustamaan Suomea? "Ikinä en kieltäydy, jos ei ole ihan murot kustuna"

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat