Puolustava pika-aitojen olympiavoittaja kellotti hurjan ajan – vain kolme on juossut koskaan kovempaa

110 metrin pika-aitojen Rion olympiakisojen voittaja Omar McLeod on hurjassa vireessä.

yleisurheilu
Omar McLeod
Omar McLeod haluaa rikkoa maailmanennätyksen.EPA

110 metrin pika-aitojen puolustava olympiavoittaja Omar McLeod säväytti Jamaikan mestaruuskisoissa sunnuntain vastaisena yönä. McLeod voitti mestaruuden ajalla 12,90. Aika rikkoo neljällä sadasosalla entisen Hansle Parchmentin tekemän Jamaikan ennätyksen. Se on myös matkan kaikkien aikojen viidenneksi kovin aika ja jää sekunnin kymmenyksen amerikkalaisen Aries Merrittin maailmanennätyksestä.

Merrittin lisäksi vain Kuuban Dayron Robles (12,87) Kiinan Liu Xiang (12,88) ja Yhdysvaltojen David Oliver (12,89) ovat juosseet kovempaa kuin McLeod nyt. Yhdysvaltojen Dominuque Arnold kellotti vuonna 2006 saman ajan kuin McLeod.

23-vuotias McLeod sanoo, että seuraavaksi tähtäimessä on Merritin maailmanennätys ja kehuu uutta valmentajaansa Edrick Florealia.

– Oli paljon tekniikkaan liittyviä asioita, joita minun piti harjoitella. Nyt kaikki ovat tulossa yhteen, McLeod hehkutti.

– Valmentaja sanoi minulle vastauksiksi maailmanennätyskysymyksiin, että minun pitäisi sanoa kyllä. Aion rikkoa sen.

Hurjaa aikaa korostaa vielä se, että McLeodin juoksu ei ollut täydellinen. Hän osui matkalla kahteen aitaan. Valmentaja olikin odottanut McLeodilta 12,85:n lähelle menevää aikaa.

– Minun ei pitänyt osua aitaan, mutta mielestäni osuin kahteen, McLeod vahvisti.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat