Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Pitkämäki leiskautti kauden parhaansa – keihäs liiteli Vaasassa yli 88 metrin

Tero Pitkämäki paiskasi huipputuloksen yleisurheilun joukkue-EM-kisojen ykkösliigassa. Katso kolmannen kierroksen hiormuheitto kuvaa klikkaamalla.

urheilu
Urheilujuttuja: Tero Pitkämäki heitti kauden parhaansa
Urheilujuttuja: Tero Pitkämäki heitti kauden parhaansa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kirjasi sunnuntaina Vaasassa uuden kauden kärkituloksensa. Keihäs lensi joukkue-EM-kisojen ykkösliigassa huippulukemaan 88,27, jolla irtosi myös lajivoitto ja makeat 12 pistettä Suomelle.

Tulos syntyi miesten keihäskisan kolmannella kierroksella. Pitkämäki astui ensimmäisen heittonsa yli, ja toisella kierroksella Viron Magnus Kirt tarrautui yli 83 metriä kantaneella toisella heitollaan hetkeksi johtopaikkaan.

Pitkämäen toisen kierroksen tulos 83,31 oikeutti kakkossijalle, mutta kolmannella kierroksella odotti vihdoin palkinto. Tavoitteena oli vähintään 85 metriä, mikä ylittyi selvästi.

- Kyllähän se hyvältä tuntui. Tiesin, että potentiaalia on, mutta onnistumiset ovat olleet kaudella vähissä, Pitkämäki mietti Ylen haastattelussa kiitellen myös sopivia tuuliolosuhteita.

- Tämä on tosin vasta yksittäinen onnistuminen. Näitä olisi hyvä tulla vielä lisää, keihäsmies kuitenkin toppuutteli.

Kauden kotimainen kärkitulos ennen Vaasaa oli 84,26, jonka Pitkämäki heitti kauden avauskilpailussaan Dohassa toukokuun alussa.

Viron Kirt oli kisassa lopulta toinen ja kolmanneksi kiskaisi Romanian Alexandru Novac. Kärkikolmikon ulkopuolella kukaan ei yltänyt keihäskisassa yli 80 metrin.

Lähteet: Yle, STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat