Suora

  • Urheiluruutu

Jalkapallo-ottelua siirrettiin polttavan nurmen takia: lämpömittari näytti yli 70 astetta

Portland Timbersin ja Seattle Soundersin välistä MLS-ottelua jouduttiin siirtämään kuumuuden takia seitsemällä tunnilla.

urheilu
Portlandin Diego Valeri
Portlandin Diego Valeri huilasi kesken ottelun.AOP

Yhdysvaltain Portlandin kaupunkia helli viikonloppuna aurinko, mutta ennätyslukemiin noussut lämpötila oli liikaa keskipäivälle sovitulle jalkapalloliiga MLS:n ottelulle.

Sunnuntain huippu kaupungissa oli 38 celsiusastetta. Tekonurmi kuumenee auringonpoltteessa kuitenkin vieläkin tulisemmaksi, ja tämän saivat todeta kotijoukkue Portland Timbersin nurmenhoitajat. Mittatikku Providence Park -stadionilla näytti vain hetkiä ennen ottelun alkua hurjaa lukemaa: 168,2 fahrenheit-astetta, eli peräti 75,7 celsiusastetta.

Tekonurmikentät sitovat tehokkaasti lämpöä ja kuumenevat eritoten auringossa. Muoviruohon seassa olevat mustat kuminokareet ovat porotuksessa kuin kuumaa hiiltä, ja helteellä tekonurmikenttä voi polttaa jopa nappulakenkien lävitse.

Timbers ja vierasjoukkue Seattle Sounders päättivätkin neuvotella liigan kanssa ottelun siirtämisestä iltaan.

- Näin varmistamme niin pelaajien, kuin kannattajien ja joukkuehenkilökunnan terveyden, Timbers kirjoitti Twitter-tilillään, kun ottelu päätettiin yksissä tuumin siirtää illalle.

Ottelu käynnistyi lopulta kello 19, seitsemän tuntia alkuperäistä alkamisajankohtaa myöhemmin. Tällöin varjoon jääneen nurmen lämpötila oli "enää" 32 celsiusastetta.

Itse ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen. Seattlen lisäajan tasoitusmaalista vastasi USA:n maajoukkueikoni Clint Dempsey.

Lähteet: MLS

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat