Selännettä ylistetään jääkiekkomaailman kovimmasta kunnianosoituksesta: ”Kansallissankari, Finnish Flash ja kaikin puolin hyvä ihminen"

Teemu Selänteen valintaa Toronton Hockey Hall of Fameen eli jääkiekkoliiga NHL:n kunniagalleriaan hehkutetaan runsaasti.

urheilu
Teemu Selänne.
Teemu Selänne.AOP

Teemu Selänne on saanut osakseen ylistystä heti sen jälkeen, kun NHL oli maanantai-iltana kertonut aateloivansa Selänteen marraskuussa Toronton Hockey Hall of Fameen.

Jääkiekkoliiga NHL:n kunniagalleriana tunnettu Hockey Hall of Fame on jääkiekkoilun arvostetuin kunniagalleria.

Niinpä moni jääkiekkoihminen olikin haltioissaan suomalaisen kiekkolegendan valinnasta. Aiemmin suomalaisista jääkiekkoilijoista Hall of Fameen oli vain valittu viisinkertainen Stanley Cup -mestari Jari Kurri.

Naiskiekon legenda Hayley Wickenheiser julkaisi Twitter-profiilissaan yhteiskuvan Selänteen kanssa. Wickenheiser pelasi Suomessakin Kirkkonummen Salamoiden miesten joukkueessa, joka näkyi myös onnitteluissa.

– Kansallissankari, ”Finnish flash” kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella ja kaikin puolin hyvä ihminen, Wickenheiser kirjoitti kuvatekstiksi ja viittasi Selänteen lempinimeen.

Selänteen lisäksi kunniagalleriaan kerrottiin aateloivan marraskuussa Selänteen pitkäaikainen ketjukaveri Paul Kariyan. Selänne voitti uransa ainoan Stanley Cupin Anaheimissa 2007.

Seuran omistajakaksikko olikin luonnollisesti haltioissaan kunniagalleriavalinnoista.

– Teemu ja Paul ottavat nyt oikeutetusti paikkansa lajin legendaaristen pelaajien joukossa, jääkiekkotoimittaja Josh Cooper välitti omistajaportaan terveiset.

– Teemun suhde fanien kanssa on vertaansa vailla koko ammattilaisurheilussa.

Selänteen entinen Anaheim-joukkuetoveri, ja Stanley Cup –voittaja vuodelta 2007,George Parros liittyi myös onnittelijoihin.

– Onnitelut yhdelle upeimmista pelaajista ja ihmisistä, joka on pelannut tätä peliä. Minun veljeni ja tuleva Hall of Fame –pelaaja, Parros tunnelmoi Twitter-tilillään.

Selänne pelasi urallaan 1451 NHL-ottelua tehden 684 maalia ja yhteensä 1457 tehopistettä. Hänellä on edelleen hallussaan tulokkaiden yhden kauden maaliennätys kaudelta 1992–1993. Hän teki Winnipeg Jetsin paidassa peräti 76 maalia.

Lue myös:

Teemu Selänteelle suuri kunnianosoitus – valittiin vasta toisena suomalaisena NHL:n kunniagalleriaan

Selänne hehkuttaa aatelointiaan: "Suurin mahdollinen kunnianosoitus jääkiekkoijalle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat