Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Veikkausliigan maalikuningas Roope Riski siirtyy Itävaltaan: "Oli voittamassa kaiken, mitä Suomessa voi"

Hyökkääjänä pelaavan Riskin uusi seura on Itävallan pääsarjan SKN St. Pölten.

jalkapallo
Roope Riski
Roope RiskiTomi Hänninen

Hyökkääjä Roope Riski siirtyy Seinäjoen Jalkapallokerhosta itävaltaiseen SKN St. Pölteniin. SJK tiedotti pelaajasiirrosta tiistaina. Tiedotteen mukaan "SJK saa siirrosta merkittävän siirtosumman".

Varsinainen menetys Riski ei SJK:lle ole tämän kauden osalta, sillä kevään Saksan 3. Bundesliigassa Paderbornissa lainalla ollut hyökkääjä ei ole pelannut Veikkausliigassa kesällä 2017. Riskin siirto ulkomaille oli odotettavissa, sillä hän voitti viime kesänä Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 osumallaan. Toissa kesänä hän juhli SJK:n kanssa Suomen mestaruutta.

– Roope oli meidän mukana voittamassa kaiken mitä Suomessa vain voi voittaa ja hän on ollut meille tärkeässä roolissa. Toivotamme uusiin haasteisiin rutkasti onnea, SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki sanoi tiedotteessa.

Riski siirtyi SJK:hon norjalaisesta Haugesundista kesken kauden 2015. Riski pelasi SJK:ssa yhteensä 49 veikkausliigaottelua, joissa syntyi 25 maalia.

– Suuri kiitos koko SJK-yhteisölle, joka antoi mulle loistavat mahdollisuudet kehittää itseäni ihmisenä sekä pelaajana. Mulle jäi mahtavia muistoja ja ystäviä Seinäjoen reissusta, joista voin olla ylpeä vielä pitkään, Riski sanoi.

Riskin uusi seura SKN St. Pölten sijoittui viime kaudella Itävallan Bundesliigassa viimeistä edelliseksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat