Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nuorten EM-uinneissa tärähti: Oura murskasi Koiviston 19 vuotta vanhan SE:n!

Anu Koivisto piti hallussaan 200 metrin selkäuinnin Suomen ennätystä vuosikausia. Vasta 16-vuotias Vilma Oura murskasi SE:n nuorten EM-uintien avausmatkallaan.

uinti
Uimari.
EPA

Helsingfors Simsällskapia edustava Vilma Oura avasi Netanyassa, Israelissa kisattavat nuorten EM-uinnit räväkästi. Hän rikkoi päämatkallaan 200 metrin selkäuinnissa heti alkuerissä EM-mitalisti Anu Koiviston Suomen ennätyksen.

Koivisto ui pitkän radan SE-aikansa 2.14,92 helmikuussa 1998 ja nyt Oura suorastaan murskasi sen 1,37 sekuntia paremmalla ajallaan. Aika 2.13,55 oli alkuerien kuudenneksi nopein. Ouran aikaisempi ennätysaika oli nuorten Suomen ennätys 2.17,13, joten hän pystyi kauden pääkisassaan yli kolmen ja puolen sekunnin kohennukseen.

– Vilkaisin ensin aikani väärin jotain 2.19 ja melkein aloin itkemään. Sitten katsoin uudestaan ja se olikin yllätys, toukokuussa 16 vuotta täyttänyt Oura iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

– Onhan tämä nyt ihan uusi ulottuvuus minulle. Startti ja delffarit menivät hyvin, ensimmäinen ja toinen altaanmitta pysyivät rauhallisina ja kolmannella laitoin kaikki peliin. Lopussa alkoi vähän puutumaan, mutta hyvin se tuli maaliin. Katsotaan pystyisikö tuota vielä välierissä ihan vähän parantamaan.

200 metrin selkäuinnin välierät uidaan keskiviikkoiltana ja kahdeksan parasta selviytyy torstain finaaliin. Oura aikoo uida kisoissa peräti viisi lajia, kaikki selkäuinnit (50, 100 ja 200 metriä) sekä 400 metrin vapaauinnin ja 50 metrin perhosuinnin.

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat