Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

HJK:lle yllätystappio, erilainen puolustaminen sekoitti – "Emme pystyneet ratkaisemaan ongelmaa"

HJK ei löytänyt Walesissa lääkkeitä Connah's Quay Nomadsin koko kentän miesvartioinin murtamiseen.

Eurooppa-liiga
HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.
HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo. Tomi Hänninen

HJK kärsi jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa 0-1-yllätystappion walesilaiselle Connah's Quay Nomadsille.

Selvänä suosikkina ottelupariin lähteneen HJK:n painostus ei tuottanut tulosta. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan joukkueen suurin ongelma oli se, että joukkue ei päässyt painostuksesta huolimatta riittävän hyville maalipaikoille.

- Vastustaja oikeastaan luovutti pallon meille. Se tuntui aika erilaiselta, kun he pelasivat oikeastaan koko kentän miesvartiointia. Emme pystyneet ratkaisemaan ongelmaa riittävän hyvin, Lehkosuo kommentoi HJK TV:n haastattelussa.

- Toki meillä oli maalipaikkojakin. Olisimme niistä voineet muutaman maalin tehdä, mutta ei me niitä (maalipaikkoja) saatu tarpeeksi. On selvää, että emme olleet tarpeeksi tehokkaita hyökkäyspelissä.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä.

- Nyt meillä on viikko aikaa tehdä suunnitelma. Meidän pitää jatkaa tehokkaammalla etenemisellä ja murtautumisella, jotta saamme enemmän maalipaikkoja. Kyllä me vielä hoidamme tämän homman kotiottelussa, Lehkosuo sanoi luottavaisena.

HJK loi enemmän paikkoja toisella puoliajalla.

- Siinä tauolla keskustelimme, mistä tilaa löytyy ja miten sitä pitää tehdä. Joitakin paikkoja me siinä saimme. Lopussa siirryimme kahteen kärkeen. Me vähän muutimme peliä suoraviivaisemmaksi, HJK-luotsi kertasi.

Ennen Eurooppa-liigan karsintojen toista osaottelua HJK pelaa veikkausliigaottelun sunnuntaina Turussa, kun vastaan asettuu FC Inter.

- Seuraava tapahtuma on aina se tärkein. Me keskitymme siihen Turun peliin ja sitten seuraavaan kotipeliin. Meillä on viikko aika luoda sotasuunnitelma, Lehkosuo päätti.

Lue myös:

Vahtera kotiyleisön sankari – HJK:lle yllätystappio Walesissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat