Hyppää sisältöön

HJK:n vastustajan luotsi hehkutti Walesin historian suurinta voittoa: ”Kaksi pelaajaa tuli suoraan rantalomalta”

Walesilaisen Connah's Quyan valmentajan Andy Morrisonin mukaan HJK sai paikkoja vasta, kun hänen joukkueensa väsyi.

HJK konttasi Walesissa. Kuva: Tomi Hänninen

Eurooppa-liigan karsintojen avauskierroksella Walesilainen Connah's Quay päihitti HJK:n 1. osaottelussa yllättäen 1–0 kotikentällään.

Connah's Quayn päävalmentaja Andy Morrison oli riemuissaan ottelun jälkeen.

– Minulle tämä oli paras voitto Walesin Valioliigan historian aikana. (Alkoi vuonna 1992, sitä ennen Walesissa ei omaa sarjaa). HJK on huippujoukkue. Katsoimme erittäin tarkasti heidän peliään. Eristimme tärkeimmät pelaajat pois pallosta, Morrison hehkutti seuran verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Peliurallaan muun muassa Manchester Cityä 2000-luvun vaihteessa edustanut Morrison sanoi, että HJK pääsi maalintekopaikoille vain muutaman kerran, koska pelaajien huono kunto alkoi vaikuttaa otteisiin.

– Kaksi pelaajaa tuli suoraan rantalomalta eilen. Nyt he pelasivat. Heillä oli vaikeaa lopussa, kun puhaltelivat, Morrison totesi walesilaisjoukkueen realiteeteistä.

Hän kehui joukkueen yhteishenkeä hurjaksi. Viime vuonna Connah’s Quay ehti jo yllättää norjalaisen Stabäkin Eurooppa-liigan karsintojen avauskierroksella ja voitti otteluparin 1–0.  Nyt HJK:n pelamainen osoitti Morrisonille, että heillä on mahdollisuudet myös ensi torstaina Helsingissä toisessa osaottelussa. Hänen mielestä mahdollisuudet tärkeään vierasmaaliin ovat olemassa.

– Jos saamme maalin, niin heidän pitää tehdä kolme. Toki he pystyvät siihen kotonaan, Morrison pohti asetelmia ensi viikon ratkaisevaan otteluun.

– Tämä oli valtava herätys HJK:lle. En tiedä, mitä he odottivat. Sanoin pelaajille, että teidän pitää saada HJK arvostamaan teitä. Nyt arvostavat.

Lue lisää:

HJK:lle yllätystappio, erilainen puolustaminen sekoitti – "Emme pystyneet ratkaisemaan ongelmaa"