Villin kortin saanut Mika Kallio aika-ajon 17:s MotoGP:n Saksan osakilpailussa – harmitteli tallikavereilleen häviämistä

Moto3-luokassa debyyttikauttaan ajava Peugeot-kuski Patrik Pulkkinen starttaa huomiseen kilpailuun lähtöruudusta 30.

Mika Kallio Kuva: AOP

Espanjalainen Honda-kuljettaja Marc Marquez kaasutteli paalulle kauden yhdeksännessä MotoGP-luokan aika-ajossa Sachsenringin radalla Saksassa. Villin kortin kisaviikonlopulle saanut KTM:n Mika Kallio ajoi lähtöruutuun 17. Kallio on toiminut alkukauden testikuljettajana.

Aika-ajo oli täynnä yllätyksiä, sillä MM-sarjaa johtava Ducatin Andrea Dovizioso jäi vasta kymmenenteen lähtöruutuun. Kärkikolmikon täydentävät Yamaha-kuskit olivat myös vaisuja: Valentino Rossi ja Maverick Vinales lähtevät sunnuntain kisaan ruuduista 9. ja 11.

– Olimme jo kuivalla kelillä varsin hyvässä vauhdissa ja märällä olemme vielä parempia. Hiukan harmittaa, että [Hector] Barbera hidasteli edessäni tuolla viimeisellä nopealla, sillä siinä meni hiukan aikaa. Sen näkee sektoriajoistakin, Kallio sanoo tiedotteessa.

Nappiin onnistuneella kierroksella Kallio olisi voinut peitota tiimikaverinsa. Koko viikonlopun tavoitteena on olla heidän edellään. KTM-kuljettajista Bradley Smith oli aika-ajon 15:s ja Pol Espargaro seitsemäs.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikonlopun antiin tähän mennessä, sillä olemme varmasti saaneet hiukan puskettua tuota kisatiimiäkin kovempaan vauhtiin, mutta olisihan se ollut kiva olla heidän edellään.

Moto3-luokassa debyyttikauttaan ajava Peugeot-kuski Patrik Pulkkinen starttaa huomiseen kilpailuun lähtöruudusta 30.