Suora

  • Ruumis matkalaukussa

Pitkämäki tähtää edelleen 90 metriin – "Mahdollisuudet ylikin ovat hyvät"

Tero Pitkämäen edellisestä yli 90 metrin tuloksesta on lähes kymmenen vuotta.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
AOP

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on edelleen suomalaisen yleisurheilun ykköstähti ja MM-kisojen mitaliehdokas, vaikka hän on jäänyt alkukaudesta saksalaisten kilpakumppaneidensa tuloksista. Pariisin Timanttiliigan keihäskilpailussa Pitkämäki sijoittui lauantaina neljänneksi.

Johannes Vetter voitti Pariisissa tuloksella 88,74. Tshekin Jakub Vadlejch oli ennätystään sivuavalla tuloksella 88,02 toinen ennen alkukautta hallinnut olympiavoittaja Thomas Röhleriä.

Pitkämäen tasaisen sarjan parhaaksi tulokseksi jäi 85,34.

- Jäi hyvä maku suuhun. Oikeastaan kauden parasta heittämistä. Ei vaan osunut kohdalle samanlaista onnistumista kuin Vaasassa, Pitkämäki vertasi tiedotteessaan heittoja EM-joukkuekilpailuun, jossa hän sai keihään yli 88 metriin.

- Heittäminen oli suhteellisen varmaa, ja tukijalka on alkanut löytyä. Nyt vaan en päässyt heitossa kunnolla tuen yli.

Pitkämäki on juhannuksena Vaasassa heittämällään tuloksella 88,27 maailmantilastossa neljäntenä. Röhler on kauden ainoa 90 metrin mies, mutta Pitkämäki haluaisi tehdä hänelle seuraa.

Rentoutta vauhdinjuoksuun

Pitkämäki arvioi keväällä erinomaisesti onnistuneen leirin jälkeen, että hänellä on mahdollisuudet 90 metriin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ero parhaisiin vuosiin on lähinnä jalkojen herkkyydessä. Vauhti pitää saada rennommaksi.

- Keskityn nyt harjoituksissa pikkuasioihin, joilla se pitkä heitto tehdään. Mahdollisuudet 90 metrin tuntumaan ja ylikin ovat hyvät, Pitkämäki arveli Pariisissa.

Tero Pitkämäki Osakan MM-kisoissa 2007.
Tero Pitkämäki heitti 2007 Osakassa MM-kultaan tuloksella 90,33, muttei ole sen jälkeen onnistunut 90 metrin ylityksessä.AOP

Ennen elokuisia Lontoon MM-kisoja Pitkämäki kilpailee enää Kalevan kisoissa ja Orimattilan Tähtikisoissa.

Aivan ensimmäiseksi Pitkämäen pitää kuitenkin päästä eroon viikonloppuna iskeneistä niskakivuista.

- Kolmannen kierroksen jälkeen mietin, jätänkö kesken koko kilpailun, Pitkämäki kertoi.

- Se on vanha vaiva. Siellä on kulumaa ja välileyvyn pullistumaa, joka säteilee vasemmalle puolelle. Se ei silti ole mitään vakavaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat