Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Itä palasi voittajaksi – 41-vuotias Toni Kohonen ratkaisi

Itä on voittanut Lännen pesäpallon miesten Itä-Länsi-ottelussa 2-1 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0) Imatralla. Voitto on Idälle ensimmäinen sitten vuoden 2010.

pesäpallo
Toni Kohonen.
Tomi Hänninen.

Itä palasi pitkästä aikaa voittajaksi pesäpallon miesten Itä-Länsi-ottelussa, kun Imatralla pelattu tasainen vääntö päättyi Idän 2-1-voittoon (1-0, 1-2, 0-0, 1-0). Länsi juhli kuusi edellistä kesää, Idän edellinen voitto oli vuodelta 2010 Helsingistä.

Itä oli kiinni voitossa toisen jakson ollessa 1-1-tilanteessa, mutta perinteisen arvo-ottelun kaikkien aikojen nuorin pelaaja, 16-vuotias Perttu Ruuska iski Lännelle jaksovoiton.

Supervuoro ei tuonut juoksuja, ja kotiutuslyöntikilpailussa Länsi jäi nollille. Ratkaisun löi sitten Idän vuorolla Itä-Lännen kaikkien aikojen vanhin pelaaja, tammikuussa 41 vuotta täyttänyt Sotkamon lukkari Toni Kohonen iskemällä Jere Vikströmin kotiin. Jo 21. Itä-Läntensä pelannut Kohonen palkittiin ottelun parhaana.

- Kuusi vuotta tullut vähän nokkaan, joten tämä voitto on hieno. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Kohonen sanoi Nelosen tv-haastattelussa.

Jää nähtäväksi, rikkooko Kohonen ensi vuonna ennätyksensä Itä-Lännen iäkkäimpänä.

- Enpä tiedä. Minun osaltani ainakin täyttyi täydellisesti, tästä jää hyvät muistot. Mutta mietitään ensi vuonna, jos joku minut vielä mukaan valitsee, Kohonen pyöritteli.

Itä johtaa kaikkien aikojen tilastoa nyt voitoin 37-36. Tasapelejä on kymmenen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat