Van Niekerk hyppää maitohappokylpyyn Lausannessa: ohjelmassa vihdoin 400 metriä

Wayde Van Niekerk on kohennellut tänä kautena jo ennätyksiään 100 ja 200 metrillä, mutta päämatkallaan eteläafrikkalaista ei ole nähty.

urheilu
Wayde van Niekerk
Wayde van Niekerk juoksi Riossa olympiakultaa 400 metrillä.EPA

Olympiavoittaja Wayde van Niekerk juoksee illalla Lausannen Timanttiliigassa kesän ensimmäisen kilpailunsa päämatkallaan 400 metrillä. Hän on kehittänyt alkukaudesta nopeuttaan lyhemmillä matkoilla ja kokeilee nyt ensi kerran vauhtikestävyyttään ratakierroksella.

- Alkukauden perusteella tiedän, että olen hyvässä kunnossa ratakierrosta lyhemmillä matkoilla. Loppukaudesta pyrin parantamaan aikojani edelleen sekä 200 että 400 metrillä, van Niekerk kertoi Lausannessa jatkosuunnitelmistaan.

Van Niekerk, 24, juoksi Riossa olympiavoiton 400 metrin maailmanennätysajalla 43,03. Tänä kesänä hän on kohentanut 100 metrin ennätyksensä aikaan 9,94 ja 200 metrin ennätyksensä kauden kärkiaikaan 19,84.

Viime viikolla Van Niekerk riisti Michael Johnsonilta 300 metrin maailmanennätyksen ajalla 30,81.

- Olen tyytyväinen ennätystuloksiin, mutta kausi alkaa toden teolla vasta nyt, kun alan keskittyä 400 metriin ja elokuussa järjestettäviin Lontoon MM-kisoihin. Olen koko ajan tiennyt, että loppukausi menee maitohappokylvyssä, van Niekerk kertoi.

Van Niekerk on ainoa juoksija, joka on juossut 100 metriä alle 10 sekuntiin, 200 metriä alle 20 sekuntiin ja 400 metriä alle 44 sekuntiin. Lausannen kilpailussa hän tähtää yhdysvaltalaisen Fred Kerleyn juoksemaan 400 metrin kärkiaikaan 43,70.

Lue myös:

Kommentti: Etelä-Afrikan ihmemies voi olla uusi Usain Bolt – mutta pystyykö hän pelastamaan yleisurheilun?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat