1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

James Harden tienaa tykimmin – NBA:n palkkaennätys taas uusiksi

Harden päihittää jopa Steph Curryn 201 miljoonan palkan.

James Harden Kuva: AOP

Houston Rocketsin parrakas supertähti James Harden on tehnyt neljävuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Neljän vuoden jatkopahvin arvo on 160 miljoonaa dollaria.

Hardenin, 27, ja Rocketsin välisen sopimuksen arvo on nyt kokonaisuudessaan 228 miljoonaa dollaria jaettuna kuudelle vuodelle. Se tekee noin 200 miljoonaa euroa. Kyseessä on kaikkien aikojen rahakkain NBA-palkkio. Se ohittaa kokonaisuutena jopa Steph Curryn ja Golden State Warriorsin tuoreen sopimuksen, jonka luvut olivat 201 miljoonaa dollaria ja viisi vuotta.

Palkkakattoon Hardenin tuore allekirjoitus vaikuttaa vasta vuonna 2019, joten joukkue voi jatkaa rakennusprojektiaan. Se hankki pelintekijä Chris Paulin aiemmin kesällä.

Viime kauden MVP-äänestyksessä Russel Westbrookille taipunut Harden kokosi viime kaudella 29,1 pistettä ja 11,2 syöttöä peliä kohden. Hänestä tuli viime kaudella NBA:ssa ensimmäinen pelaaja, joka on saman pelikauden aikana rikkonut 2000 pisteen rajan, antanut vähintään 900 syöttöä ja ottanut yli 600 levypalloa.

Lue myös:

Yli 200 miljoonan sopimus valmis – Stephen Currysta NBA:n kaikkien aikojen palkkakuningas